Slobodno vreme

Direktno.rs

25. 08. 2024. 07:09 0

Ruže će vam cvetati duže ako u avgustu uradite jednu stvar

Ruže su prekrasan dodatak svakom vrtu, ali može da bude izazovno održavati njihov rast kada se bliži hladnije vreme.

Avgust je obično prelazno vreme za ruže jer je to poslednje bujanje cveća pre nego što njihovi cvetovi počnu da odumiru u jesen kada se sezona rasta bliži kraju.

Rajanon Odi, ekspert za vrtlarstvo, kaže da je uklanjanje mrtvih ruža, kao i drugog letnjeg cveća, vrlo važan vrtlarski posao na kraju leta kako bi se vrt održao prekrasnim.

Uklanjanje mrtvih ili oštećenih cvetova sa ​​biljke, neverovatno je jednostavan za izvođenje i trebalo bi da vam oduzme samo nekoliko minuta ujutro. Sve što treba da uradite jeste da potražite prvi set zdravih zelenih listova sa ​​pet grozdova ispod rascvetalog cveta, jer tu obično izbija novi pupoljak.

Zatim jednostavno odrežite pod uglom iznad, jer to sprečava nakupljanje vlage na površini reza što takođe sprečava stvaranje truleži ili bolesti.

Obavezno prikupite istrošene rezove cveća i pravilno ih zbrinite, jer ne samo da korišćenje lišća može da podstakne korov, već može da ispusti previše azota u tlo i utiče na zdravlje biljke.

U sledećih nekoliko nedelja trebalo bi da počnete da vidite prve znakove rasta i da imate jači, zdraviji i živahniji grm ruže koji će cvetati mnogo duže.

Važno je samo da izbegavate to raditi odmah nakon padavina ili tokom ekstremnih vremenskih uslova, jer su biljke najosetljivije u tom periodu. Idealno vreme za rezanje ruže je suvo jutro pre 10 sati kada je vreme mnogo hladnije. Visoke temperature opterećuju biljku, što može da uzrokuje uvenuće ili prerano opadanje cvetova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati