Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

20. 08. 2024. 18:58 0

WhatsApp sprema tajno oružje protiv neželjenih poruka

WhatsApp već mesecima radi na uvođenju podrške za korisnička imena. Uskoro bi korisnici mogli da dobiju mogućnost da kreiraju jedinstvene identifikatore kako bi komunicirali sa drugima bez deljenja svojih brojeva telefona. Najnovija beta verzija WhatsApp-a za Android sugeriše da bi kompanija mogla da omogući postavljanje PIN-ova kao dodatnu meru zaštite, čime bi se ograničili neželjene poruke i kontakti, jer niko neće moći da vam piše ukoliko ne znaju vaš PIN.

Prema informacijama sa WABetaInfo, WhatsApp beta za Android verziju 2.24.18.2 uključuje referencu na podršku za PIN prilikom postavljanja korisničkog imena. Ukoliko ova funkcija bude dostupna, korisnici će moći da postave PIN kao opcionalnu sigurnosnu meru. Na ovaj način, čak i oni koji imaju vaše korisničko ime na WhatsApp-u moraće da unesu odgovarajući PIN kako bi započeli razgovor sa vama.

Ova funkcionalnost bi mogla značajno da oteža kontaktiranje od strane spamera i drugih nepoželjnih korisnika, s obzirom na to da ćete uvek moći da promenite svoj PIN ako bude javno objavljen. Takođe, WhatsApp bi mogao da omogući korisnicima da u potpunosti isključe PIN ako žele da njihov profil bude lakše dostupan.

Pored PIN-ova, WhatsApp će verovatno dozvoliti korisnicima da biraju da li će u novim razgovorima biti prikazano njihovo korisničko ime ili broj telefona. Odabirom prve opcije, korisnici će moći u potpunosti da sakriju svoj broj telefona, čime WhatsApp postaje privatnija platforma za komunikaciju.

Važno je napomenuti da su korisnička imena i PIN-ovi na WhatsApp-u još uvek u fazi razvoja i trenutno nisu dostupni beta testerima. Zbog toga, nije moguće sa sigurnošću reći kada i da li će kompanija ove funkcije učiniti dostupnim svim korisnicima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati