Slobodno vreme

[ Izvor: Blic ]

23. 06. 2024. 07:47 1

Destinacija na koju su Srbi letovali ZNATNO POSKUPELA

Albanija kao destinacija za letovanje kod Srba je otkrivena relativno skoro, najviše zbog cena koje su u početku bile bagatelne. Upravo to je bio razlog zašto su Srbi rado odlazili na albansko primorje. Međutim, sudeći po ovogodišnjim iskustvima, izgleda da ni u Albaniji više nema "za džabe".

Prvih godina Srbi su masovno komentarisali kako je u Albaniji na primorju sve daleko jeftinije nego na drugim destinacijama, ali čini se da polako komšije hvataju kolo sa tržišnim cenama zemalja u regionu.

Kakve su cene ove godine u Albaniji?

Da su cene otišle gore, svedoče komentari ispod jedne od objava unutar fejsbuk grupe "Letovanje u Albaniji".

- Koje su cene ležaljki i suncobrana u Golemu? I kako se kreće što se tiče hrane i toga - napisala je devojka iz Srbije, Mila.

Od ležaljki koje su nekada bile bagatela, svega par evra, sudeći prema ovogodišnjim iskustvima, stiglo se do preko 20 za plažni set. Konkretno, u Golemu koji je nju interesovao, cena plažnog seta iznosi 23 evra, kako je napisao jedan od članova.

Poskupelo i u Ksamilu

Sledeći je napisao kako može da se nađe i jeftinije, ali da uz tu varijantu idu "iće i piće" , te manje više dođe na isto.

- Ležaljke 500 (5 evra) leka,ali hoteli imaju svoje pice od 400-700, ( 4 - 7 evra) pljeskavice 600-700, (6 - 7 evra) riba 1000-1400, (10 do 14 evra) špageti 400-700 (4 - 7 evra) u prodavnici kao i kod nas u kafićima jeftinije - detaljno je pojasnio on.

Ksamil koji je našim turistima bio među omiljenim lokacijama, takođe je ispratio poskupljenja. U prilog tome ide činjenica da je ležaljka ove sezone 1.500 leka, odnosno, nešto više od 15 evra.

Iako veće nego prethodnih godina, ove cene nisu obeshrabrile Srbe koji tradicionalno letuju u Albaniji. Jedan komentar se na sarkastičan način osvrnuo na poskupljenja.

- Nije skupo na moru. Skupo je na obali - zaključio je na kraju prepiske jedan od korisnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati