Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 06:00 0

Da li vaš frižider pravi buku? To znači veći račun za struju, ali rešenje postoji

Ako ste primetili da vam frižider radi glasnije nego ranije, nema razloga za paniku. Često je to jednostavan problem koji možete sami da rešite.

Jedan od najčešćih razloga za bučan rad frižidera je nakupljanje prljavštine i prašine na namotajima kondenzatora koji se nalaze na spoljašnjoj strani uređaja. Zvuk koji čujete može biti rezultat napornog rada ovih zavojnica da bi frižider efikasno hladio. Prljavi kondenzatorski namotaji takođe mogu biti razlog zašto se vaš frižider ne hladi tako efikasno koliko bi trebalo.

Dobra vest je da možda nećete morati da izdvajate novac za skupe popravke. Rešenje bi moglo biti jednostavno čišćenje ove ključne komponente vašeg frižidera.

Čisti kondenzatorski namotaji mogu poboljšati energetsku efikasnost vašeg frižidera, štedeći vam novac na računima za struju i budućim popravkama. Takođe, možete se trajno rešiti dosadnog zvuka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati