Slobodno vreme

Direktno.rs

13. 03. 2024. 11:58 1

Stenjevac, Podgaće, Čingi-lingi: HIT mapa Juge (FOTO)

Svi znamo za one, mahom psovke, bezobraznih i ružnih imena. Međutim, postoji mapa koja dokazuje da postoje mesta takvih naziva.

Na Instagram nalogu @geografija_insta osvanula je zanimljiva karta s najluđim i najbezobraznijim imenima sela i naselja u bivšoj Jugoslaviji. Mnoge od njih ne bismo smeli da izgovorimo ...

Gaćice, Grudnjak, Pišnica, Zadnjica, Pedrovo, Donje Brijanje, Dupeljevo, Gazi Baba, Prdejci, Picoder, Sisojevac, Tucanje, Stenjevac, Mozgovo, Ženodraga, Svinjišta, Tišina, Čingi-lingi, Kajgana, Ništavci i Kokošari, neka su od sela i naselja ucrtana na mapu bivše Jugoslavije.

Međutim, tu nije kraj, jer su ljudi u komentarima popunili popis bizarnih imena, a Pi*kovci, Glavati, Podgaće, Pišmanjak, Donje i Gornje Gnojnice, Cjepidlake, Donja Batina, Dušikrave, Čmarci i Zlosela samo su neki od njih.

I proverili smo da li je ovo šala ili ova mesta zaista postoje. Barem ova najprovokativnijih imena. Gaćice su mesto u Bosni, opština Vitez. Dupeljevo je naselje pored Vranja, Picoder je selo pored Bečeja.

Tucanje je mesto u opštini Petnjica, na severoistoku Crne Gore, dok je Babina guzica nenaseljeno ostrvo u šibensko kninskom arhipelagu. Kajgana takođe postoji, i nalazi se u Hrvatskoj, u bjelovarskog bilogorskoj županiji.

Ipak, ono specijalno mesto iz svih psovki, Pi*kovac, zaista postoji, kao naselje kod Sremske Mitrovice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati