Slobodno vreme

[ Izvor: RTS ]

12. 02. 2024. 07:00 5

Grčka MENJA pravila: Tiče se ležaljki i suncobrana

Vlada Grčke najavljuje da više neće biti plaža na kojima turisti ne mogu da postave sopstveni suncobran i rašire peškire.

Na najvećem broju plaža, polovina njene površine mora biti dostupna svima, dok u drugoj polovini mogu biti ležaljke i suncobrani koji pripadaju kafićima, kaže za RTS direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

- Moram da kažem da je ovo inicijativa, jer još uvek nismo dobili zvaničnu odluku, ali neki mediji su već preneli u Grčkoj i ovde, pa verujemo da će to zaista tako biti - rekao je Seničić.

Na pitanje da li će to uticati na porast cena ležaljki, s obzirom na to da će ih biti manje, Seničić kaže da to zavisi od poslovne politike.

Na najvećem broju plaža u Grčkoj do sada je bila praksa da se ležaljke ne plaćaju posebno, već da se naruči piće u kafiću na plaži.

Za turiste je važna informacija i da je od 1. januara ove godine Grčka uvela i izmene u boravišnim taksama. Sada se taj raspon kreće od 1,5 do 10 evra.

- I do sada smo imali te takse, koje su bile negde 50 odsto jeftinije, negde čak tri puta. Najjeftinije i dalje ostaje taksa za boravak u apartmanima, koja je do sada bila 50 centi po danu, po jednom apartmanu, dakle ne po osobi, nego po smeštajnoj jedinici. Dakle pet evra za 10 dana, sada je to 1,5 evra dnevno, znači biće 15 evra, nije drastična razlika - rekao je Seničić.

I hotelske usluge će, navodi Seničić, poskupeti za onoliko koliko je taksa.

- Od hotela sa dve zvezdice gde je to tri evra, pa do hotela sa pet zvezdica gde je to 10 evra, ali govorimo o sobama. Dakle, o svima koji borave u tim sobama. Za 10 dana, taj trošak će biti od nekih 30 do 100 evra u zavisnosti od hotela - naveo je Seničić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati