Slobodno vreme

[ Izvor: Atma.hr ]

07. 10. 2023. 16:51 0

Zahvali na svim iskustvima jer je sve kako treba!

Okrivljujemo roditelje, društvo, prijatelje, partnere, iskustva ili neke druge okolnosti što su nam usadile sva ta ograničavajuća uverenja i situacije koja onemogućuju da se jednostavno krećemo prema ciljevima. Međutim, jeste li ikada pomislili da ste ta uverenja vi jednom u svoj život privukli? Baš vi – nije niko drugi.

U životu znamo da neki put kada nam se dogodi neka situacija koju nismo priželjkivali, ima svoje značenja, ali da li je istinski razumemo?

Sigurno ste se puno puta zapitali zašto se baš meni dogodila situacija koju prolazim, zašto sam baš ja izabrao/la ovaj put i čemu sve to služi – i tada izreke kao "sve je kako treba da bude i privlačiš ono što jesi", mogu pomoći, ako ste ih prihvatili kao takve.

Međutim, u slučaju da tražite dublje odgovore na svoja pitanja, moguće je da lutate.

Naime, znamo svi da smo kreatori koji kontinuirano oko sebe kreiramo stvarnost svojim svesnim i nesvesnim umom.

Sadržaje nesvesnog uma ne poznajemo najbolje sve dok ne primetimo rezultat u realnosti. Znamo da smo ga mi kreirali i da smo zapravo privukli u svoj život ono što mi jesmo.

Često se dogodi i da kada svedočimo negativnom ishodu u realnosti da se malo okrivljujemo jer smo "privukli ono što jesmo".

Okrivljujemo roditelje, iskustva ili neke druge okolnosti koje su nam usadile sva ta ograničavajuća uverenja koja onemogućuju da se jednostavno krećemo prema ciljevima.

Međutim, jeste li ikada pomislili da ste i ta uverenja koja vas danas ograničavaju u kreiranju, nekad u svoj život privukli? Baš vi ste privukli, nije niko drugi.

Ništa nije slučajno i sve je kako treba da bude izjave su koje znamo svi, međutim razumećemo ih kada formulu pogledamo na svom primeru.

Naime, ako zakon privlačenja deluje kontinuirano, a mi u svoj život privlačimo ono što mi jesmo, onda je sigurno da ograničavajuća uverenja koja danas imamo, tu su jer trebaju da budu.

I njih smo nekad usadili u podsvesni um onda kada je trebalo i sa svrhom.

U ljudskom postojanju egzistira jedan um koji je manje poznat, ali ima izuzetno veliki značaj.

To je nadsvesni um.

Nadsvest zna kako treba da bude i ona nas zapravo vodi kroz život i pomaže nam u sticanju iskustava koja su nam potrebna za naš rast.

U prvom delu života kada skupljamo sva ta uverenja, mi smo zapravo pod uticajem nadsvesnog uma koji kreira naš put ka životnoj svrsi.

On zna kakvi nam roditelji trebaju, koja iskustva želimo da prođemo, šta je cilj naše duše i vodi nas putem kojim treba da idemo kako bi ispunili svoju svrhu.

Duša dolazi na svet po iskustva kako bi kroz njih stekla novi nivo svesti i postojanja i zato treba okolnosti koje će joj to omogućiti.

Da bi duša dobila ta iskustva, ona mora imati upravo te roditelje, kako bi stekla upravo ta uverenja i privukla upravo te ljude i situacije koje će joj omogućiti rast.

Recimo, nadsvest jedne duše koja želi da spozna šta je to ljubav prema sebi, za nju će kreirati idealne uslove kako bi joj omogućila spoznaju koju želi da ima.

Takvi uslovi mogu da budu surovi roditelji koji ne daju ljubav u detinjstvu, koji će dušu odrediti kao dušu koja ne zna da primi ljubav.

U drugom delu života, osoba koja ima takva uverenja s jedne strane, i želju za napretkom sa druge strane, kada dobije potrebu za napretkom, odašilja će spontano ili svesno svoju želju – u ovom slučaju ljubav.

Tada će se svemir pokrenuti i početi da slaže uslove za ostvarenje nove stvarnosti.

Prvo što će se dogoditi jeste da će se podići uverenja koja su stečena u detinjstvu, koja su stečena u nedostatku ljubavi, i taj proces se odvija baš kako treba da bude.

Jer da bi spoznali ko smo mi, i šta zaslužujemo, da bi promenili negativno uverenje, prvo moramo spoznati da ga imamo – prvo moramo kreirati problem u kojem ćemo osvestiti ko smo sada, šta verujemo u odnosu na ono ko želimo da budemo.

Onda kada iz iskustava koje privučemo u život u svrhu stvaranja shvatimo poruke koje nam to iskustvo šalje i želi da prenese, onda dolazi do promene uverenja i tada se diže vibracija.

Ove poruke su uvek poruke o našoj vrednosti, o nama samima, i uvek su na "našoj temi".

Negativna iskustva koja stvaramo žele da osvestimo ono u šta smo trenutno uvereni, kako bismo promenili ta uverenja.

Zato je važno da na iskustva gledamo kao na ogledalo nas samih. Sagledati iskustva i zaključiti šta mislimo o sebi, u odnosu na ono što želimo da mislimo, uopšte nije teško.

Samo iskustvo nam može objasniti šta treba da promenimo u svom pogledu na svet da bismo promenili način razmišljanja i zapravo izvukli pozitivnu pouku iz ovog lošeg iskustva.

Međutim, ključno je da shvatimo da je sve kako treba, da prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo u svakom trenutku i tako ostanemo na optimalno dobroj vibraciji.

Da prihvatimo svoje roditelje i iskustva koja nam se dešavaju i da iz tog iskustva izvučemo pouku, da se potrudimo da dođemo do novih zaključaka o sebi koji će omogućiti rast nivoa svesti, a potom i nove rezultate.

Zato se zahvalite roditeljima i iskustvima, ali se i bavite svojim životom na konstruktivan način kako biste u potpunosti razumeli sve ove procese i mogli dobro da upravljate svojim životom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati