Slobodno vreme

Direktno.rs

08. 10. 2023. 11:00 2

Starenje je stav: 26 strategija očuvanja mladosti

Čini se da neki ljudi nikad ne stare. Drugi već izgledaju staro u tridesetima. Veliki deo toga ima veze sa stilom života i genetikom, ali nije to jedini uzrok. Starenje je takođe stvar razmišljanja.

26 načina za očuvanje mladosti:

1. Nabavite bicikl. Naučnici tvrde da redovne vožnje biciklom imaju antiage efekat. Pojačana cirkulacija tokom vožnje podstiče veći prenos kiseonika do površinskih ćelija kože. Time se iz nje brže eliminišu razni toksini, pročišćava se ten i podstiče proizvodnja kolagena, važnog za elastičnost kože i mladolik izgled.

2. Pijte više vode. Kako proces starenja napreduje, osećaj žeđi se smanjuje pa ćete možda morati da uložite veći napor da biste se hidrirali. Voda je neophodna telu za obavljanje svih njegovih vitalnih funkcija, od pumpanja krvi kroz sve krvne sudove srca do podmazivanja zglobova. Kada pijemo vodu, ona ne završava samo u želucu, već i u svakoj ćeliji našeg tela.

3. Negujte svoje odnose. Život bez prijatelja ubija više od cigareta.
4. Zaljubite se. U sebe, u druge, u život.
5. Manje jedite, više vežbajte i izbjegavajte toksine!
6. Ne zavidite i ne lažite! Zdrav um je uvek pozitivan.
7. Spavajte najmanje osam sati. Jedan od stubova zdravlja je san. Vrlo je važno dati svom organskom sistemu priliku da se resetuje svake noći.
8. Kada trošite novac, nemojte se rastajati od njega sa zabrinutošću.
9. Putujte. Najmanje dva puta godišnje.10. Budite znatiželjni. Osoba koja izgubi znatiželju uskoro će moći s entuzijazmom da govori samo o svojim bolestima.
11. Budite zahvalni! Počnite govoriti hvala – i ponavljajte to poput mantre. Čak i kad sve krene po zlu, možete pronaći nova rešenja: izazov je promeniti percepciju.
12. Izbegavajte tračeve, pritužbe i toksične ljude oni stvaraju stres i povećavaju osećaj stalne teskobe. Izaberi pažljivo svoje društvo (čak i na društvenim mrežama).
13. Držite svoj mozak u formi. Rešavajte ukrštenice, naučite strani jezik ili se konačno bacite na hobi koji ste uvek stavljali na čekanje. Istrenirajte se da imate otvoren pristup.
14. Naučite da uživate ​​u jednostavnim stvarima, u lepom vremenu, cvatu jorgovana ili slavuja.
15. Ne brkajte luksuz i udobnost sa srećom.
16. Nikad ne govorite: "Bojim se."
17. Ako imate priliku da izađete uveče na neku zabavu, idite. Bolje je prespavati posao nego život.18. Budite velikodušni.
19. Budite poletni. Nema potrebe za "vaganjem" i analiziranjem. Poduzmite akciju.
20. Budite poput ptica, živite za danas, a ne za juče ili sutra. Ne osvrćite se. Ne brinite o tome šta se dogodilo u prošlosti. Živite u sadašnjem trenutku. Ono što niko od nas ne može da promeno je sama prošlost. Šta je bilo bilo je. Budućnost još nije stigla, tako da je sve što imamo – sadašnjost. Zato uživajte danas, otpustite prošlost i napravite planove za budućnost.
21. Nemojte biti pogrbljeni, uvek svoja leđa držite uspravno.
22. Ne žalite se na život. Nemojte se uopšte žaliti.
23. Svaki dan uradite nešto drugačije. Pronađite aktivnost koja vam se sviđa i posvetite se njoj! Možda ćete danas poželeti da posetite muzej ili izložbu cveća.
24. Radite stvari koje vas čine srećnim. Sledite svoje snove. Posvetite se nečemu što ste oduvek želeli da radite, to bi moglo čak da rezultira novom karijerom. Mnogi su veliki slikari počeli tek kasno u životu, u šezdesetoj, sedamdesetoj ili osamdesetoj. Počnite da se smešite svom životu.25. Njegujte svoj smisao za humor.
26. Ugledajte se na decu, njihova sreća skriva se u najjednostavnijim stvarima u životu!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati