Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2023. 09:00 2

Dugme u autu koje se ne stiska tokom jeseni

Sa dolaskom hladnijih meseci, vozači se suočavaju sa brojnim izazovima na putevima, uključujući smrznute ili zamagljene prozore. Rešavanje ovih problema može biti ključno za bezbednu vožnju, ali jedno dugme koje se često koristi u vozilima može da pogorša situaciju.

Endrju Džervis, izvršni direktor ClickMechanica, rekao je za Express da vozači treba da izbegavaju pritiskanje dugmeta za recirkulaciju vazduha u svojim vozilima kada su temperature niske.

Ovaj jednostavan potez može rezultirati vlagom u unutrašnjosti vozila i zamagljenim šoferšajbnom što može smanjiti vidljivost i dovesti do opasnih situacija na putevima. Džervis ističe da bi vozači umesto toga trebalo da koriste alternativne metode za rešavanje zamagljenih prozora. Pored toga, upozorava na opasnosti koje topla klima u zatvorenom prostoru može predstavljati za vozače.
Problemi sa recirkulacijom vazduha

Dugme za recirkulaciju vazduha se često koristi za brže zagrevanje unutrašnjosti vozila. Međutim, ovaj potez može da zadrži vlagu u unutrašnjosti vozila, stvarajući nepovoljne uslove za čišćenje prozora od rose i magle. Ovaj problem ne samo da smanjuje vidljivost na putu, već može izazvati i pospanost vozača zbog pregrejanog vazduha u vozilu, piše poslovnihr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati