Slobodno vreme

Direktno.rs

02. 09. 2023. 17:34 1

Da li je poželjno da bojler bude stalno uključen?

Istina je da je za efikasnije hlađenje i manji trošak električne energije bolje da klima radi punom snagom tokom celog dana. Ali, šta se događa kada je reč o bojleru? Da li ćemo uštedeti na troškovima električne energije ako ga non-stop držimo uključenim?

I dok jedni zastupaju teoriju da je korisnije za džep ostaviti bojler uključenim ceo dan i noć jer se ne mora ponovo grejati sva voda, drugi smatraju da je nabolje da ga uključujemo po potrebi.

Ipak, izgleda da nećete dodatno uštedeti ako vam je bojler stalno uključen, prenosi Net.hr.

Naravno, sve zavisi od broja članova domaćinstva. Ako je u pitanju samac ili bračni par, racionalnije je da se bojler uključuje prema potrebi.

S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

- Važnu ulogu igra i namena bojlera. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ima smisla da ga povremeno uključujete, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga možete držati stalno uključenim, jer će vam češće trebati topla voda - kažu stručnjaci.

Naravno, ako vam je stalo da uštedite, potrudite se da bojler uključite kada je jeftinija tarifa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati