Slobodno vreme

[ Izvor: BIZLife ]

01. 09. 2023. 13:43 0

Na groblju ove prestonice sadiće se paradajz!

Poziv za baštovanstvo na grobljima je dodatna ponuda da se iskoriste dragocene zelene površine i da se takođe doprinese biodiverzitetu i gradskoj klimi. Gradski čelnici u Beču kažu, groblja su nezamenljiva kao zelene površine i prostori za šetnju i relaksaciju.

Osobe koje imaju grobno mesto na jednom od 46 bečkih gradskih grobalja uskoro će moći da gaje i beru svoje sopstveno organsko povrće.

Zajedničkom saradnjom sa firmom "Ackerhelden" građanima je omogućeno bavljenje urbanim baštovanstvom na Bečkom centralnom groblju i na groblju "Südwest" u opštini Majdling. Parcele za baštovanstvo se nalaze na praznim većim površinama gde nisu bila grobna mesta.

Bašte veličine 24m2 spremne su za zakup zajedno sa osam organskih kultura povrća na početku sezone početkom maja. Firma "Ackerhelden" pomaže u održavanju bašte i stavlja baštenski alat na raspolaganje. Tako su bašte na grobljima pogodne i za početnike u baštovanstvu. Za već postojeće klijente Bečkih grobalja sve usluge su uključene u cenu koja iznosi 139 evra godišnje.

Kako saopštava Kancelarija Grada Beča u Beogradu urbano baštovanstvo u tom gradu postaje sve popularnije. Parcele na susednim lokacijama u opštini Zimering su već rasprodate od jeseni 2022. godine.

Bašte se nude kao usluga onima koji trenutno imaju grobno mesto na jednom od 46 grobalja kojima upravlja gradska firma "Bečka groblja". Rezervacija baštenskog prostora je moguća samo putem platforme "Digitalno grobno mesto", koja je besplatna i sastavni je deo usluge koja ide uz svako grobno mesto.

Digitalna platforma s jedne strane pruža memorijalni prostor, a s druge strane omogućava samostalno upravljanje rokom zakupa grobnog mesta ili podacima klijenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati