Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

21. 08. 2023. 18:10 2

Grad na Balkanu prvi na listi najepših mesta sveta

Britanski časopis "Time Out" objavio je listu 30 najlepših mesta sveta. U objavljenom tekstu navode kako je teško izdvojiti samo nekoliko lepih mesta na svetu. Međutim lokacije je odabrala mreža svetskih putopisaca koji su iskusili lepotu svakog mesta koji se našao na popisu.

Na prvom mestu našao se Kotor u Crnoj Gori. "Ovde, stisnut između vode i stena, nalazi se trouglasti, srednjovekovni stari grad Kotor, sa svojom tvrđavom koja prkosi gravitaciji koja se cik-cak uzdiže uz strme litice iznad", napisao je Paul Staford, saradnik popularnog magazina.

Ispred velikog broja znamenitih gradova- Iako je iz grada moguće da se popne stepenicama tvrđave, više volim lutati krivudavim pastirskim tragom na severnom krilu tvrđave. Ovde, usred ruševina napuštenog sela bez puta, možete probati domaći ovčji sir i raženi hleb u poslednjoj naseljenoj seoskoj kući, s pogledom na staklastu vodu zaljeva - dodao je.

Nakon Kotora na listi se našao Island. Treće mesto zauzeo je Erg Čebi u Maroku, a potom slede planina Sveti Majkl u Francuskoj i Džamija šeika Zajeda u Abu Dabiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati