Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

05. 08. 2023. 10:55 0

Neke stvari ne treba znati: Ovako se pravi kebab (VIDEO)

Svaki dobar recept ima svoju tajnu, a nakon što je otkrivena tajna doner kebaba, mnogi su se izjasnili da ga više ne bi jeli. Drugima način pripreme ne utiče na to da im se finalni ukus ipak sviđa, dok ima i onih koji smatraju da ništa ne bismo jeli kada bismo znali kako se priprema.

Doner kebab je brza hrana koja je sa lakoćom osvojila ljude širom sveta i svrstala Tursku u red zemalja čiji specijaliteti se mogu pronaći bilo gde da se nađemo. Tako se ovo jelo našlo i u Velikoj Britaniji, a kako se može zaključiti, doner kebab je omiljeno jelo Britanaca nakon konzumiranja alkohola, tačnije nakon noćnih provoda. Konzumirajući ga tako, malo ko se zapitao koje meso se nalazi u ovom ukusnom obroku. Sada je to otkriveno.

Jutjub kanal Together TV koji objavljuje serijal "Food Unwrapped" Kanala 4 otkriva misterije, tajne i mitove iza hrane iz celog sveta. Ovog puta, objavili su video o detaljima izrade mnogima omiljenog turskog specijaliteta doner kebaba.

Tu je jasno prikazano da se meso za doner kebab dobija od ostataka jagnjećeg mesa koje se melje, a zatim mu se dodaje teksturirani sojin protein i mešavina mlevenog luka i soli. So je neophodna, objašnjavaju u fabrici, jer ona čini da se meso ne mrvi i ne kida kada ga kasnije seku na listiće sa ražnja.

Nakon obrade, meso se slaže na ražanj, a između se ređa jagnjeća koža koja služi da bolje poveže sve. Nakon finalnog oblikovanja, sirovi proizvod se upućuje ka prodavnicama brze hrane.

Na kraju proizvodnje, meso za doner kebab sadrži 85 odsto janjetine, dok ostalih 15 odsto čine pomenuti dodaci. Važno je napomenuti da se to odnosi samo na doner kebab, dok druge vrste kebaba mogu varirati u poreklu mesa. Tako se u kebabu mogu naći i teletina, piletina, svinjetina, ali i magareće meso.

Nakon objavljenog video snimka, veliki broj ljudi je komentarisao da više nikad neće jesti kebab, dok je bilo i onih kojima to ne predstavlja problem.

- Kad teturate kući u četiri u subotu ili nedelju ujutro, boli vas briga što je u tome. Ako si još sposoban preispitivati šta je u njemu, nisi dovoljno pijan da u tome uživaš - napisao je jedan komentator, a preneo Dailymail.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Savet

Zoran Živković [11.07.2025.]




Video dana

Danas ćeš biti tigar

Anketa

Ko je kriv za nerede na protestu?

Rezultati