Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 08. 2023. 10:01 0

Pometnja zbog objave da je kaciga u Grčkoj obavezna

Od 1. avgusta, novo pravilo u Grčkoj, svaki putnik u vozilu mora imati kacigu, pravilo važi i za autobuse, kazna 90 evra. Ovako je glasila jedna objava na popularnoj grupi "Grčka info" koja je naprvaila pometnju među članovima. Naravno, u pitanju je bila šala.

- Obaveštenje. Ovo više nije normalno šta nam Grci rade. Od 1. avgusta, novo pravilo u Grčkoj, svaki putnik u vozilu mora imati kacigu, pravilo važi i za autobuse. Kazna za nenošenje kacige je 90 evra. Deca mogu imati i biciklističke šlemove, to je pogodnost. Kao dokaz prilažem fotografiju dva odgovorna učesnika u saobraćaju. Hvala. Pod kacigama je temperatura +10 do +15 stepeni, imajte to u vidu kad krećete na put - stajalo je u objavi.

Iako su mnogi odmah shvatili da je u pitanju šala, veliki broj članova grupe istinski se uplašio da Grci uvode nova pravila.

- Kacige dobijete besplatno na svim graničnim prelazima uz obaveznu kauciju, za one koji se ne znoje preporučuje se maslinovo ulje po licu i kosi zbog lakšeg skidanja kacige pre kupanja. P.S . Kacige su zabranjene na plažama - jedan je od komentara.

Drugi su komentarisali da su Grci preterali i da nema smisla kako se ponašaju, umesto da nas Srbe drže kao malo vode na dlanu

- Da li to važi za sve ili samo za nas? Zamislite scenu 10 autobusa i 500 ljudi sa kacigama ili šlemovima na glavi, a šta je sa avio putnicima? Kosmonautska odela možda, pa ako to bude tačno, Grčka je za mene precrtana za sva vremena.

Uzavrela situacija dovela je do toga da se oglase i sami administratori koji su podelili jedan mejl dobijen od zabrinutog člana koji pita da li je istinita ta informacija.

Administratori su objasnili da je u pitanju bila šala člana grupe, a da je par sa kacigama na glavi iste nosio jer im se pokvarila klima, pa su pootvarali prozore i stavili iz šale kacigu zbog promaje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati