Slobodno vreme

[ Izvor: Nova.rs ]

08. 06. 2023. 08:48 2

Planirate iseljavanje? Najbolji grad u Evropi

Kvalitet života na najvišem nivou.

Studije pokazuju da se u vrhu lista najboljih mesta za porodice, tj. za gajenje dece nalazi Bern u Švajcarskoj.

Smeštena između Francuske, Nemačke i Italije, ova mala zemlja privlači svojim sjajnim uslovima za život, pre svega, za gajenje dece.

Za one koji ne vide sebe u nekoj nordijskoj zemlji, koje su po pravilu favorit mnogima koji se sele u inostranstvo, Švajcarska i grad Bern mogu da budu pun pogodak.

Zdravstvena usluga i obrazovanje su među najvišima na svetu, a uz to, priroda je baš kao sa razglednice i vazduh je jako čist, te nije teško shvatiti zašto je Švajcarska tako privlačno mesto za život za porodice.

Posebno hvaljeni su tamošnji lekari i bolnice, a nadaleko je čuvena i bezbednost u Švajcarskoj. Deca tamo uglavnom sama idu u školu, roditelji ne moraju da brinu da li će nešto da im se desi, ona se od malih nogu odgajaju da budu nezavisna.

Troškovi života u Švajcarskoj nisu mali, ali plate su uglavnom jako visoke, te je to jedna od najboljih zemalja u Evropi po kvalitetu života.

Zanimljivo je da u Bernu živi tek nešto više od 130.000 stanovnika, od kojih su 17 odsto doseljenici. Grad leži na velikoj visoravni i zbog jedinstvene lepote omiljena je destinacija mnogih turista.

Ako se slučajno preselite u Bern, imaćete prilike da uživate u mnogim zanimljivostima, kao što su stari grad, Ajnštajnova kuća, botanička bašta. Inače, širom Švajcarske postoji mnogo prostora na otvorenom za istraživanje i mnoštvo objekata prilagođenih deci.

Pored toga, doseljenici u Švajcarskoj imaju pristup vrhunskom obrazovanju. Švajcarski obrazovni sistem obuhvata privatne, javne i međunarodne škole, kao i internate. Deca u Švajcarskoj pohađaju školu do 15. godine. Nakon toga mogu da nastave školovanje u višim srednjim ili stručnim školama, a zatim da idu na neke od najboljih univerziteta na svetu.

Na kraju, tu je još jedan ključni faktor koji Švajcarsku čini tako privlačnom za porodice – politička stabilnost i neutralnost, što je na duže staze svakako veliki plus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati