Slobodno vreme

Direktno.rs

23. 05. 2023. 09:37 4

KONTRAMITING Sve je isto, samo Slobe nema (VIDEO)

Istorija se ponavlja. Iako ova rečenica zvuči kao izlizana fraza, koju možemo gotovo svakodnevno čuti, ona je sušta istina. Najavljeni SNS kontramiting je najbolji primer za to. Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji savršeno pokazuje da smo se nakon gotovo 30 godina opet vratili u mračno doba srpske politike.

Na Tviteru objavljen je video snimak kontramitinga SPS-a koji je održan 24. decembra 1996. godine.

Veliki studentski i opozicioni protesti na zimu 1996. godine održavali su se više od mesec dana zbog krađe lokalnih izbora. SPS je te godine izgubio izbore u Beogradu i drugim velikim gradovima, ali su falsifikovali rezultate tako su što povećavali glasove koje su dobili, a smanjivali broj glasačkih listića na kojima je bila zaokružena opoziciona koalicija.

Slobodan Milošević, uplašen zbog sve većeg broja nezadovoljnih građana, odlučio je da održi kontramiting. I onda se desila velika tragedija. Ivica Lazović, koji je tada bio mladi policajac, upucan je u glavu od strane nižeg funkcionera SPS-a i jedva je ostao živ, a i dan danas živi sa teškim posledicama tog ranjavanja. Dve strane su se sukobile, a sve zbog Miloševićeve želje da pokaže kako ga narod voli.
I SPS je tada, kao i SNS danas, autobusima dovodio pristalice, koje su se na kraju sukobile sa građanima. I tada su građani optuživani da su izdajnici, strani plaćenici i rušitelji Srbije. Zvuči poznato?

Gotovo 30 godina kasnije, u Srbiji se ponovo organizuje kontramiting, i to kao odgovor na skup "Srbija protiv nasilja", te ispada kao da vlast nije protiv nasilja.
Prošlo je skoro tri decenije, a sve je isto, samo Slobe nema...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati