Slobodno vreme

[ Izvor: N1.hr ]

28. 04. 2023. 12:05 0

Stvari koje ne treba držati u novčaniku

Gubitak ili krađa novčanika može biti prilično frustrirajuća situacija, no da biste to lakše podneli, stručnjaci savetuju da neke stvari nikada ne držite u novčaniku.

1. Računi
Brendon King, osnivač kompanije Home Security Heroes, navodi da biste trebalo da prestanete da držite račune u novčaniku, jer upravo putem njih se mogu izvući informacije o transakciji ili podaci o bankovnom računu.
“Vešt prevarant može upotrebiti vaše račune da nazove kompaniju koja vam je izdala kreditnu karticu i dobije više informacija o vašem računu”, navodi King.
2. Lozinke

Ovo je verovatno mnogima očigledno i samo po sebi jasno, no i dalje neki drže važne lozinke, pinove kartica ili alarma u novčaniku.
“Nemojte to da radite, nemojte lozinku zapisati ni na papir. Čuvanje spiska vaših lozinki, pinova ili alarmnog koda u novčaniku veliki je rizik za identitet, što lopovu olakšava krađu”, savetuje King.

 3. Ključevi

Iako se čini prilično zgodnim držati ključeve u novčaniku to baš nije sigurna opcija, naročito jer u novčaniku držite i dokumente na kojima je navedena vaša adresa, pa lopovi vrlo lako mogu da dođu do vaše kuće.
“Ako izgubite novačanik, tada morate da promenite brave na vratima, pa će trošak biti dosta veći”, navodi Vajn Bečtol, viši porezni računovođa.
4. Kreditne kartice

Ako nosite kreditnu karticu sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. AKo je ostavite kod kuće, lakše ćete paziti na svoju potrošnju.
Osim toga, ako nosite više kartica, novca i dokumenata sa sobom, novčanik može izgledati prilično debelo, a tako postaje privlačna meta lopovima, navodi Bestlife, a prenosi N1.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati