Slobodno vreme

Direktno.rs

28. 02. 2023. 14:31 5

GAF reklama o saobraćaju: "Koji mozgovi je pustiše"

Navikli smo da domaće reklame često maše temu i nemaju dobru poruku, ali bezobzira na to uvek se pojavi neka nova koja nas iznenadi "na više nivoa".

Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za saobraćaj započela je kampanju za bezbednost saobraćaja pod nazivom "Uspori, od tebe zavisi!", što je i normalano i potrebno, jer broj udesa i nezgoda vrtoglavo skače.

U proseku, godišnje u Srbiji pogine oko 150 pešaka i biva povređeno oko 2.900 pešaka. Drugim rečima, u proseku, skoro svaki drugi dan jedan pešak pogine i svakog dana bude povređeno oko osam pešaka.

Ali onda je neko rešio da napravi kampanju u kojoj se superheroj sa ukulelom obraća vozičama, i to na taj neki "Branko Kockica" način, što u startu zbunjuje jer vozači nisu deca.

Na kraju pesmice, "superheroj" izgovara rečenicu koja je izazvala salve komentara na mrežama. "Kad smanjiš brzinu, šmekni okolinu, možda se tu šeta neka lepa seka".

"Kakav to trust mozgova sedne i kaže ovo je super, samo još da vikne odvalio bih te, a o odvlačenju pažnje tokom vožnje da ne govorimo“; "Logično, nije lepo gaziti ljude, ali uznemiravati žene je ok, to svi znaju“; "Samo fali 'Zgazi jedno dete, nema neke štete! Kad prebrzo voziš novcem se nagodiš. Nikad nije kriv onaj što je živ'”; "Kako i zašto je neko pomislio da je ovo dobra ideja“, "Dok šmekaš lepu seku ode dete pod auto", samo su neki od ljutitih komentara sa interenta.

Toliko pogrešnih stvari je vezano za ovu reklamu, da ne znamo ni odakle bi krenuli, počev od tona, preko šmekanja seke, do toga da seka u okolini škole vuče malo na pedofiliju. Iza ovakvih reklama obično stoji ceo tim ljudi, pa se samo zapitamo kako su sve ove ideje prošle kroz nekoliko ruku i niko nije primetio sve ovo što je sporno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati