Slobodno vreme

Direktno.rs

21. 09. 2022. 19:00 0

Tri mudre poruke Indijanaca pomažu da živite srećno

Izazovi, teškoće, problemi, život je često pun iznenađenja, lutanja, previranje. Ali baš u tom putovanju je čar. Čak i kada mislimo da je sve negativno i tamno, možemo naučiti lekcije, probuditi svoju unutrašnju moć i osvestiti koliko smo jaki.

Postoje dani kada mislimo da nećemo lako izađi iz životne oluje, ali istine je da sve prođe. Sve se menja sa tokom života, ali je neophodno da to osvestimo, da shvatimo da život može da bude jednostavniji, da ne moramo da trpimo loše ljude, stvari i okolnosti, i da je vreme da se posvetite sebi i svom životu.

Kako da u tim napetim životnim periodima prestanemo da budemo tužni i počnemo da živimo srećno - 3 mudre poruke Indijanaca mogu vam pomoći:

1. "Nije potrebno mnogo reči da se kaže istina."

Opširnost još uvek nije pokazatelj inteligencije, poštenja i velikog raspoloženja. Kada ljudi oko vas počnu da okolišaju, izbegavaju odgovor n apitanje, moguće je da su nesigurni u to, da govore neistine. Istina je jasna, čosta, ne mora se kriti. Kada govorite jasno i direktno, pričae istinu, ali pazite da nekoga ne povredite, život će vam biti mnogo jednostavniji. Iako istina može biti teška, ona je lekovita i može vas osloboditi tereta.

2. "Ne dozvoli da jučerašnji dan pojede današnji."

Oslobodite se prošlosti, nju ne možete da promenite, možete samo da učite iz iskustva. Živite ovde i sada, usmerite energiju i snagu na današnji dan. Ne analizirajte prošlost, ovo va samo drži u začaranom krugu nezadovoljstva i stagnacije. Oslonite se na svoje iskustvo, živite u sadašnjem trenutku - učite iz grešaka iz prošlosti, ali ne dozvolite da prošlost zaseni vašu sadašnjost.

3. "Unutar svake osobe bore se zao i dobar vuk. Vuk kojeg hranite, uvek pobeđuje."

Ovo se najpre odnosi na misli koje negujete u svom umu. Ako su pozitivne i dobre, takav će biti i vaš život. sa druge strane, ako stalno razmišljate negativno, sa puno pesimizma, hranite loše misli, ne verujete da će s enešto promeniti nabolje, vi takvu energiju i privlačite u svoj život. Pokušajte da zamenite negativna uverenja pozitivnim, i videćete kako će stvari početi da se menjaju nabolje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati