Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Slobodno vreme

Direktno.rs

11. 05. 2022. 18:28 2

Najsrećniji čovek na svetu ima pet pravila

"Sreća je veština koju treba učiti", kaže on.

Čak je i nauka, preciznije istraživanje Univerziteta u Viskonsinu, dokazala da je Ričard najsrećniji čovek na svetu.

- Kada sam imao 20 godina bio sam zbunjen tražeći veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate da se zapitate šta je to što je zaista važno – kaže Mati Ričards, poznatiji kao „najsrećniji čovek na svetu“.

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a njegov mozak proizvodi nivo gama zraka (povezanih sa svesnosti, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koja nikada pre nije bila zabeležena.

– Sreća je veština koju treba učiti – kaže Ričard koji je podelio pet jednostavnih saveta kako biti srećan.

Ne brinite se

– Ne brinite se ni oko čega. Ako naiđete na neke poteškoće i probleme i ako za to postoji rešenje, uradite to. Ako ne postoji rešenje, nema smisla brinuti se jer tako problem samo postaje sve veći. Opustite se. I razmislite koje biste druge korisne stvari mogli da radite. Nađite neki drugi put – savetuje Ričard.

Trenirajte srećan život

– Postoje mnogi fundamentalni ljudski kvaliteti izuzetno bitni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način, poput brižnosti, ljubavi, dobrote, unutrašnje slobode i unutrašnjeg mira. Te karakteristike ne možete poboljšati bez vežbanja, a vežbanje zahteva vreme – kaže Ričard.

Pronađite svoju strast

– Kada sam imao 20 godina bio sam zbunjen tražeći veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate da se zapitate šta je to što je zaista, zaista važno – kaže najsrećniji čovek na svetu.

Kako je rekao, grčki pesnik Aristofan rekao je da obrazovanje nije samo punjenje vaze, nego i paljenje plamena. I taj plamen životu daje smisao. I taj plamen nije uvek tamo gde mislite da bi mogao da bude. Postoji neko područje, veština koja će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrebno da biste postigli željeno.

Želite sreću svakom

– Budite altruisti i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Želeti nekome sreću ne znači da želite da radi loše stvari, laže, maltretira jer to nikome ne donosi sreću. To znači da želite da budu saosećajni i oslobođeni patnje, ljutnje, arogancije, narcizma. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima – ističe Ričard.

Pomažite drugima

– Gde god da odem, idem sa ciljem da nekome pomognem. Zašto bih inače igde i išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kad god siđem sa Himalaja, želim nekome da pomognem. Inače bi svaki odlazak od kuće bio gubitak vremena – savetuje, a prenose Vijesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Svakodnevica

Zoran Živković [17.08.2022.]
Anketa

Šta će košarkaši da urade na Evrobasketu?

Rezultati

Video dana

Nevidljiva barijera