Slobodno vreme

Direktno.rs

25. 04. 2022. 09:11 0

Trikovi za čišćenje belih patika: Biće kao nove

Bele patike su uveliko modni klasik, mogu se nositi u svim kombinacijama, a uz malo trikova i korisnih informacija mogu ostati savršeno bele. Dolaskom proleća neizostavan su komad, odlično se slažu uz farmerke, kao i uz lepršave cvetne suknje i haljine. S belim patikama apsolutno nikad nećete pogrešiti. Jedini problem koji možete imati sa ovim komadom obuće je čišćenje jer se prebrzo prljaju. Pred vama su saveti za čišćenje patika, ali i još malo fotografija koje svedoče o tome kako se dobro mogu kombinovati.

Najvažnije je obratiti pažnju na materijal belih patika jer u zavisnosti od njega treba odabrati metod kojim ćete ih čistiti. Ako je reč o kultnim Konvers patikama ili belim starkama proces je vrlo jednostavan - sve što treba da uradite je da nanesete malo sapuna na staru četkicu za zube i utrljavate kružnim pokretima dok prljavština ne počne da se skida. Ako ovim načinom ne uspete da skinete tvrdokorne mrlje, najbolje je da otopite sodu bikarbonu u mlakoj vodi i utrljavate takođe kružnim pokretima, a potom ostavite nekoliko minuta da se smesa upije u platno. Nakon toga treba ih pažljivo obrisati mokrom krpom.

Ako su vaše bele patike od kože najbolje je primeniti metodu čišćenja mlekom za telo koje se nanosi krpicom ili četkicom za zube. Nije preporučljivo nanositi mleko grubim sunđerima, niti bilo kakvim materijalima koji mogu oštetiti kožu.

- Najbolje je izbegavati jaka sredstva za čišćenje i ne pokušavati prati patike u mašini za veš. To je najveća moguća greška koju možete da uradite jer se lepak koji spaja đon s materijalom patike može odlepiti - savjetuju stručnjaci.

Još jedan od načina da vaše bele patike ponovo zablistaju je da napravite pastu za čišćenje sa malo sode bikarbone, malo vode i malo sirćeta. Vode i sirćeta sipajte otprilike jednake količine, a količina sode naka bude tolika da dobijete gustu pastu. Staru četkicu za zube umačite u pastu i ribajte patike. Kada ste završili sa ribanjem isperite toplom vodom i ostavite da se osuše. Ova domaća pasta odlična je kako za platnene, tako i za kožne patike, a svi koji su je isprobali kažu da skida i tvrdokorne i stare fleke.

Đonove patika možete očistiti i belom pastom za zube, samo nemojte biti previše grubi i, naravno nikad ih ne držite, a i ne sušite na suncu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati