Slobodno vreme

Direktno.rs

09. 07. 2021. 06:00 0

Rešite se fleka od bobičastog voća: Nikad lakše

Sezona je divnog bobičastog voća, a to znači i poneku fleku. Ali, ne očajavajte - postoji jednostavno rešenje!

Zaprljali ste novu, omiljenu bluzu dok ste jeli jagode, maline, borovnice? Crvene i ljubičaste mrlje koje ostavlja bobičasto voće mogu upropastiti odeću. Ovim jednostavnim trikom mrlje možete ukloniti u trenu, čak i sa bele odeće!

Vreme je finih, sočnih, slatkih bobica! Jednostavno se ne možemo zasititi malina, borovnica i sličnog voća. Ali, koliko god bobičasto voće bilo ukusno - čim postanete nepažljivi i napravite nered, nova majica ili haljina začas će biti uništene - barem ako ne znate ovaj brzi trik. Sa samo jednim kućnim sredstvom možete u kratkom roku ukloniti bilo koju (svežu!) fleku od bobica.

Mrlje od bobica uklonite vodom

Za uklanjanje dosadnih mrlja od bobičastog voća potrebna je samo kipuća voda! Kako bi to učinili, stavite prljavi odevni predmet u vanglu ili u sudoperu i prokuvajte vodu u loncu. Sve što tada treba je pažljivo preliti kipućom vodom mrlju od bobica i pričekati.

Mrlja bi trebala da nestane u roku od nekoliko sekundi, a odeća će opet izgledati kao nova - bez skupih hemijskih sredstava! Najbolje je odevni predmet staviti potom u mašinu za veš i opet će izgledati kao nov.

Ovaj trik nemojte koristiti na osetljivim tkaninama, poput svile, koje se mogu skupiti ili raširiti na visokim temperaturama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati