Slobodno vreme

Direktno.rs

02. 04. 2021. 15:24 1

Mislili da dete ne čuje, a ne reaguje iz SMEŠNOG razloga

Nedavno je jedan tata na Reditu ispričao kako je zabrinut što njegov desetomesečni sin uopšte ne reaguje na njegovo ime.

On i njegova supruga su se čak pitali da li može ima problema sa sluhom ili blagim autizmom, ali ispostavilo se da je dečak bio potpuno zdrav i jednostavno nije kako se zove jer roditelji nikada ne koriste to ime.

- Primetili smo da kada viknemo "Geri", sin ne reaguje, ni povremeno, već nikada - napisao je tata, a isto bi, kaže, bilo bez obzira da li ga on ili mama zovu. Ali nedavno, kaže, kada se njegova supruga vratila kući, čuo ju je kako s vrata govori: "Zdravo, pas! Zdravo bebo! I zdravo "Veliki momče!", a onda je odjednom začuo oduševljeno šištanje i Garijevo brzo puzanje prema mami kako bi ga što pre zagrlila.

- Pao je mrak ćaskali smo, jeli i bilo je vreme za Garijevu kupku. Pokušali smo da ga zovemo "Gari" i ništa - priča o tati koji je u jednom trenutku detetu rekao "Hajde veliki dečko, znaš kako se zoveš ...!", na šta je Gari odreagovao, i oca uputio velikim osmehom.- Rekao sam mu ponovo Gari? ... Ništa. Veliki dečko? ... Nasmeši se - kaže otac koji je u tom trenutku shvatio da svaki dan kad se vrati s posla radi isto što i supruga. Čim uđe u kuću pozdravi psa i oslovi ga sa "Veliki dečako", pa je vremenom njihov sin razumeo da se on tako zove. 

Ova objava je nasmejala mnoge, ali je navela neke roditelje da se "pohvale" kako i njihove deca pogrešno reaguju na imena pa čak i na neke predmete.

- Moja jednogodišnjakinja misli da se mačka zove "Nežna", jer kad god joj priđe, kažem mu "nežno" - rekao je jedan korisnik, a drugi je rekao da njegova ćerka misli da je upaljač znak da treba da peva "Srećan rođendan".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati