Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

19. 07. 2024. 07:07 0

Šta trudnice da izbegavaju na moru, a šta da praktikuju

Trudnoća je period gde žena svakako sebi treba da pruži maksimalan užitak i negu.

Zasluženo treba otići na more ove sezone, ali trudnoća na moru dolazi i sa dozom opreza, kako bi buduća mama mogla maksimalno da se opusti na pravi način. Postoje stvari koje, prema mišljenju lekara, treba izbegavati u određenoj meri, ali i one koje treba koristiti što je više moguće. 

Budite hidrirani

Broj jedan i na vrhu liste je da ostanete hidrirani. Vaša gustina krvi se povećava tokom trudnoće i srce radi jače. Vaše telo koristi dodatnu tečnost za razvoj trudnoće. Takođe, gubite više tečnosti u tkivima (zbog toga vam otiču gležnjevi) i kroz dodatno znojenje. Dodajte malo jutarnje mučnine i vrlo je lako dehidrirati. Dehidratacija će vam stvarati vrtoglavice i zadati glavobolju - ako postane ozbiljno, može biti opasno.

Obavezno pijte redovno tokom dana. Ciljajte na osam do deset čaša vode raspoređenih tokom dana. Ako ste na suncu ili vežbate, izgubićete još više tečnosti od navedenog, pa se pobrinite da je naoknadite redovnim unosom tečnosti, savetuje "Dr Colin Walsh".

Izbegavajte vrućine

Kada ste na letovanju, naravno da je teško da izbegnete vrućine. Ali, potrudite se da vam bude što prijatnije u svakom trenutku. Klonite se satnica kada je sunce najjače, nosite laganu, prozračnu odeću i obavezno šešir. Prostorija u kojoj boravite treba takođe da bude prijatna.Udobnost

Otečena stopala i gležnjevi su uobičajeni, ali vrućina će ih pogoršati. Dobra vest je da možete nositi papuče i sandale svuda leti. Kad god sednete ili legnete, poduprite se vaša stopala iznad nivoa vašeg srca. Ovo pomaže vašem telu da ukloni tu dodatnu tečnost koja izaziva otok.

Zaštita od sunca

Zaštitni faktor sa SPF-om treba biti prva stvar pod rukom na suncu. Posavetujte se sa vašim lekarom koji je najbolji za trudnoću i koristite ga po preporuci. Kao što smo naveli - šešir sa većim obodom je idealan za zaštitu od sunca.

Proveravajte mladeže

Konačno, iako kažu da trudnoća može izazvati povećanu pigmentaciju kože, nemojte nikada ignorisati mladeže ili tamnjenje bradavica i ostalih delova tela, a da vam ne deluje kao boja dobijena sunčanjem. Sve promene proveravajte kod lekara.

Plivanje i ronjenje

Plivanje je fantastično za trudnice. Nudi odličnu vežbu za kardiovaskularni sistem i jačanje, što je zaista korisno za trudnoću i porođaj. Takođe, vaši zglobovi prirodno olabave i izloženi su dodatnom naprezanju zbog rastuće trudnoće. Plivanje je odlična vežba da date malo "života" zglobovima. Celo telo vam radi tokom plivanja, a konačno ne morate da brinete o udobnosti.

Ipak, ronjenje izbegavajte ili pljuskanje po stomaku, jer udaranje u vodu sa visine nije dobro po stomak. Takođe, kako vaš stomak raste, vaš centar ravnoteže doživljava promene, zbog čega češće padate. Posebno vodite računa na klizavim bazenima ili stenama pri ulasku u vodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati