Savremena žena

Direktno.rs

21. 03. 2024. 17:55 6

"Volela bih da sam rodila ranije, deca me se stide"

Majka dvoje dece požalila se da se oseća loše jer se deca stide njenih godina odnosno dosta je starija od većine roditelja njihovih vršnjaka.

- Rodila sam decu sa 36 i 38 godina. Doživela sam da mi kažu da me se stide jer sam stara i mnogo starija od roditelja njihovih vršnjaka, da sam u poređenju s njima kao baba, da je trebalo ili ranije da rađam ili da ne rađam uopšte, da ne mogu da imaju sa mnom opušten odnos kao njihovo društvo s njihovim mlađim majkama. Iskreno mnogo mi je teško zbog ovoga. I zaista, volela bih da sam ranije rodila - napisala je žena.

Jasno je da su joj teško pale reči dece, a evo kako su regovali ljudi koji su komentarisali njenu anonimnu objavu na Ispovesti.com.

Većina kritikuje vaspitanje dece, ali ima i onih koji smatraju da žene posle 35. godine ne treba da rađaju.

"Ne radi se o godinama. Nego ti tu decu nisi dobro vaspitala, da budu pristojna i dobra, onda ti ne bi tražili mane, nego bi bili srećni sa onim što imaju", "Mama me rodila u 40 - oj. Nikad nisam imala problem sa tim", "Deca su nekad surova. Da meni moje to kaže izleteo bi napolje, pa nek se onda stidi što je na ulici, a ne što mu je mama starija".

Neki komentari su nešto blaži po decu: "Verovatno su u pubertetu i nemaju pojma šta govore".

"Možete da pričate šta hoćete, ali tako je kako je. Logično je da deci neće biti prijatno kada su njihovim vršnjacima majke mlade i pune života", piše neko, a na taj komentar se nadovezuje osoba koja majci poručuje da nije decu na vreme tukla, a ne rodila, inače ne bi tako pričali.

Šta mislite o ovoj situaciji?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati