Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

12. 02. 2024. 12:03 0

Tihana Lazović rasplakala Severinu i sve prisutne (VIDEO)

Glumica Tihana Lazović osvojila je nagradu za ulogu Tine u filmu "Samo kad se smijem" i držala govor koji je rasplakao žene.

Hrvatska glumica Tihana Lazović osvojila je publiku u regionu, a nedavno je za ulogu Tine u filmu "Samo kad se smijem" osvojila svoju prvu nagradu Zlatni studio za najbolju filmsku glumicu u dvorani "Anton Marti".

Tihana je primivši nagradu za fantastičnu rolu u potresnom filmu koji je baziran na istinitom događaju porodičnog nasilja održala govor koji i dalje odzvanja regijom.

- Hvala žiriju na nominaciji, hvala publici na ovoj nagradi, zbilja mi znači. Ona je pokazatelj da ljudi imaju potrebu gledati i teške filmove, teške ali važne tematike. Ovaj film između ostalog govori i o onome što se događa kada institucije zakažu, kada institucije ne rade svojh posao, i umjesto da nas štite, one zapravo postaju nasilnici i zlostavljači. Taj slučaj imali smo prilike pratiti ovih dana, institucija koja je oduzela djete majci… Severina, borimo se do kraja, nema druge, ne želim bit patetična, ali ovo tebi posvjećujem. Slavko, Vanja, volim vas - rekla je Tihana i rasplakala Severinu u publici, ali i sve žene koje se bore.

U kategoriji za najboljeg filmskog glumca Slavko Sobin je za ulogu Frane u istom filmu osvojio takođe svoj prvi Zlatni studio.

Tihana Lazović istakla je nedavno da se veoma raduje beogradskoj premijeri filma „Samo kad se smijem“ na 52. Festu – koji se u Beogradu održava od 23. februara do 3. marta.

Radnja novog hrvatskog ostvarenja scenaristkinje i rediteljke Vanje Juranić smeštena je na Jadransko primorje i prati sudbinu junakinje Tine (28), koja brine o šestogodišnjoj ćerki, dok muž Frane radi i izdržava porodicu. Brak im deluje idilično, što i jeste do jednog trenutka.

Tina je sve vreme u ulozi domaćice, ali onda poželi da završi fakultet, koji je napustila zbog trudnoće.

Uprkos početnom slaganju i podršci oko te njene želje, muž Frane počinje da je sabotira, a onda taj sukob dobija neviđene dimenzije i postaje nasilan.

- Film koji ćete gledati na FEST-u je vrlo važan, govori o demonima našeg društva, o zlostavljanju žena, nasilju u porodici i uopšte poziciji žene danas kod nas - samo je jedan Tihanin komentar filma koji je u leto 2023. bio zapažen na festivalima u Puli i Sarajevu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati