Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

02. 02. 2024. 11:51 23

"Odsečena od realnosti": Ljubinkina šok izjava o ženama

Glumica Ljubinka Klarić je u gostovanju na Insajder televiziji iznela mišljenje o feminizmu i zbog toga izazvala oštre kritike.

Glumica Ljubinka Klarić gostovala je u emisiji Treća smena na Insajder televiziji i to njeno gostovanje je prilično odjeknulo. Negde na pola emisije nju je voditeljka Una Senić pitala šta misli o neravnopravnosti žena u odnosu na muškarce u svakodnevnom životu i kako se bori sa tim.

Ona je tada rekla sledeće:

- Ja ne prepoznajem žensku neravnopravnost jer prosto ne verujem u feminizam. Feminizam danas u Srbiji, pa i u Evropi apsolutno ne postoji. Žene postižu iste rezultate kao i muškarci. Ne volim da nipodaštavam muškarce nauštrb žena koje su kao ugrožene jer muškarci mnogo toga rade za nas, ljudi koji zidaju zgrade, popravljaju automobile, mi to ne možemo.

Na to se nadovezala voditeljka rekavši da se ne slaže jer veruje da žene takođe mogu to sve. Ujedno je pitala gošću veruje li da žene u Srbiji imaju iste šanse kao muškarci.

- Apsolutno. Što si više obrazovan, domišljat, ti ćeš apsolutno dobiti priliku kao i svaki muškarac. Prošlo je to vreme kad su žene bile ugnjetavane, terane da sede kod kuće, da se bave decom, da nemaju pravo glasa. Mislim da su žene danas nauštrb tog feminizma postale mnogo agresivnije od muškaraca. Današnji feminizam se svodi na to – hajde da preziremo muškarce. Feminizam je sada zaista važan u zemljama gde žene nemaju pravo glasa, nemaju pravo da otkriju svoja lica. A u Srbiji danas feminizam apsolutno ne znači ništa - kazala je Ljubinka.

Na to je Una Senić kazala da Beograd nije Srbija i da žene u unutrašnjosti ne žive kao, recimo, njih dve, da feminizam ima svoju snagu i da moramo da se borimo za druge žene.

- Kako da pomognemo ženama u unutrašnjosti ako one ne žele da pomognu same sebi - kazala je na to Ljubinka.

- Tako što ćemo im davati primer, pričati, osnaživati ih u svemu, osvešćivati - odgovorila je Una.

Međutim, Ljubinka je ubeđena da se žena koja decenijama živi na jedan način ne može promeniti razgovorom.

- Postoji gomila primera, emisija, internet je dostupan svima. Tvoj je izbor a li ćeš da ćutiš i trpiš ili ćeš da pustiš glas i kažeš – mene ovaj čovek bije. Za to postoje institucije. A ako one ne rade svoj posao, tu su mediji. Niko nije ugrožen u smislu – ti si žena, nego to je tvoj izbor - kazala je Ljubinka.

Sve te njene reči izazavale su brojne kritike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati