Savremena žena

[ Izvor: Stil ]

04. 01. 2024. 07:00 2

Baka naplaćuje božićni ručak deci: Više me cene!

Baka iz Velike Britanije donela je odluku da unapredi tradicionalni božićni ručak i šokira sve u porodici.

Gospođa Kerolajn Dadridž iz Fervotera u Kardifu, kako bi pravedno raspodelila troškove, odlučila se na inovativni korak - postavila je cenovnik za učestvovanje na božićnom okupljanju.

Gospođa Dadridž, šezdesettrogodišnja penzionerka, objavila je cenovnik koji predviđa naknadu od 15 funti (oko 2.000 dinara) za odrasle članove porodice, dok deca uzrasta od tri do 12 godina izdvajaju 5 funti (oko 650 dinara). Najmlađi unuci, s druge strane, plaćaju simboličnih dva dolara (oko 220 dinara).

Iako postoje oni koji smatraju da je ova praksa sebična, gospođa Dadridž brani svoju odluku, ističući da nije reč o pohlepi za novcem, već o pažljivom planiranju budžeta i ravnoteži troškova. Ideja je nastala nakon gubitka supruga 2015. godine, kada je njen prihod značajno opao.

- Najbliži rođaci su već naviknuti na ovaj sistem. Iako se možda nekima čini grubo uvoditi "porez" na božićni obrok za decu, smatram da je to važna životna lekcija. Stariji unuci čak vole to što daju svoj doprinos, nudeći pomoć, što ja cenim. Više su počeli da me cene kako sam počela da naplaćujem ručak - istakla je gospođa Dadridž.

Božićna večera, koja uključuje vino, bezalkoholna pića, božićni puding, krekere, orahe, sir i tradicionalne dekoracije stola, sada postaje ne samo prilika za okupljanje već i za učenje odgovornosti. Baka dodaje da deca i unuci dobijaju zadatke oko posluživanja jela. Takođe, naglašava da ako neko ne izmiri svoje obaveze na vreme, jednostavno neće biti pozvan na naredna okupljanja.

- Iako očekujem kritike zbog naplate božićne večere, to meni ne smeta. Ranije, dok sam svima kuvala džaba, ophodili su se prema meni kao da se to podrazumeva, nisam ja ničiji rob. Ovo nije pohlepa za novcem, već metod planiranja budžeta i pravične raspodele troškova među svima za stolom - zaključila je gospođa Dadridž.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati