Savremena žena

Direktno.rs

22. 11. 2023. 16:25 10

Srpkinja o ceni stana u Čikagu: "U Švajcarskoj ni štala"

"Moj stan vredi sad 190.000, a kupila sam ga za 157.000".

TikTokerka iz SAD, poreklom iz Srbije, radi u banci, vikendom i kao agent za nekretnine, a objavljuje sadržaj pod imenom ‘thebalkanmix’. Sad je otkrila koliko je platila stan u Čikagu što je izazvalo lavinu komentara na toj društvenoj mreži.

Odgovarajući na pitanje o cenama stanova, ona je ispričala je da iznajmljivanje u Čikagu košta oko 1.500 dolara za dvosoban stan od 100 kvadrata, dok se takav stan može kupiti za 150.000 dolara i više.

- Naravno ako želite stan blizu centra ili jezera, to je mnogo skuplje - napomenula je.Svoj stan u Čikagu ona je pre dve godine platila 157.000 dolara.

- Trenutno su ovde rate skočile i cene za stanove. Ja sam moj prvi stan kupila 2021. za 157.000, a sad vredi oko 190. To su stanovi u nekim malo boljim krajevima gde je bezbednije, na severnoj strani Čikaga - istakla je, a pojasnila je i kako vlasnici stanova svakog meseca plaćaju naknadu udruženju stanara koja pokriva troškove održavanja zgrade.

U nastavku su krenuli ljudi iz različitih krajeva sveta da ostavljaju komentare o cenama stanova.

„Kod nas u Švajcarskoj ni štalu ne možeš kupiti za te pare“; „Stan od 100 kvadrata u Norveškoj je 350-500 hiljada dolara“, „U Minhenu 18.000 evra kvadrat“; „Jeftino! Isti stan u Torontu za iznajmljivanje ovde je $2200, a kupiti $550000“ – navode, a ispostavilo se da je jeftino i za naše krajeve: „Ja u Bosni platio stan 150k evra“; „U ZG 100 kvadrata u centru 650.000 EU, znači u USA kupim 4 stana“; „Stan u Novom Sadu je oko 120.000$, za oko 50 kvadrata u boljem delu grada. Plate u Novom Sadu su skoro tri puta manje nego u Čikagu“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati