Savremena žena

Direktno.rs

16. 11. 2023. 18:03 0

Želite devojčicu ili dečaka? "Namestite" pol bebe

Posle potvrde trudnoće, prvo što sve zanima je: devojčica ili dečak? Ultrazvuk "zna" u 18. nedelji, ponekad već i u 14, ali vi možete da se zabavite i uz ove metode proricanja pola naslednika.

Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi devojčicu. Istraživači su to zaključili proučavajući 1,7 miliona trudnoća. Veruju da je uzrok mučnine povišen nivo estrogena u krvi. Ako lekar nije siguran da li vidi na ultrazvuku pol, pitajte ga za otkucaje srca. Obično dečaci imaju više od 140 otkucaja u minutu, a devojčice manje.

Osim ovih naučno potkrepljenih metoda, ima i onih koje se prenose generacijama.

Tako bi bubuljice na licu trebalo da najave devojčicu. Test sa belim lukom kaže da će miris izlaziti na sve pore kad ga pojedete ako nosite dečka. Način na koji ste okrenuli dlanove ili vrteli prsten navodno su takođe proročanski. Činjenica je da je šansa da pogodite 50-50, a nakon devet meseci sigurno ćete saznati.

Dečaci onima koji žive zajedno

Istraživanje u kom je učestvovalo 86.000 roditelja pokazalo je da parovi koji žive zajedno nešto češće dobijaju dečake; 51,1 posto parova postali su roditelji dečaka, ali nauka nije pronašla razlog.

 Stariji parovi dobivaju devojčice

Žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobivaju žensku djecu zbog utjecaja hormona i kvalitete spermatozoida, zaključili su znanstvenici.

Ženska deca vole stres i uzbuđenja

Prema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu pre nego što zatrudne, češće rađaju devojčice.

Više devojčica začeto je zimi

Ovo je primećeno i u životinjskom svetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spermatozodi od kojih nastaju devojčice su izdržljiviji.

Važno je i čime se tata bavi u životu

Sprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti profesija očeva sa polom deteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumeva stresne situacije može kao rezultat dati rađanje devojčica. Među tatama ženske dece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...

Ako želite dečaka, ne apstinirajte

Češći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dečaka. Zbog učestalih odnosa spermatozoidi imaju manje glave i kraće repove. Spermatozoidi koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje devojčica.

Lepe žene imaju ćerke

Evolucijski psiholog dr. Satoši Kanazava tvrdi da privlačne žene imaju veću šansu da rode devojčice. Kaže da je to evolucijski trik jer je ženama fizička lepota korisnija nego muškarcima, a mame na decu prenose najbolje gene.

Mame dečaka Kraće žive

Naučnici smatraju da mame dečaka žive kraće zbog testosterona koji im slabi imunološki sistem tokom trudnoće. Neke studije pokazale su i da žene troše više energije u proizvodnji mleka za dečake.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati