Savremena žena

Direktno.rs

02. 11. 2023. 18:01 0

Mama UME da umiri ljutog sina: Svi gledaju! (VIDEO)

Milioni ljudi pogledali su ovaj video snimak.

Pozitivno roditeljstvo ili pozitivna disciplina podrazumeva noviji sistem podizanja dece koji ističe da veliku razliku prave razgovor, razumevanje i smirenost roditelja.

Ipak, mnogima fali konkretan primer – kako primeniti sve te definicije i savete stručnjaka kada se dete valja po prodavnici ili doživljava tantrum. Jedna mama je svojim primerom i saosećajnim pristupom koji je postideo, ali i inspirisao mnoge, pokazala kako u praksi izgleda nežno roditeljstvo.

Video koji je postao viralan na TikTiku i ima preko sedam miliona pregleda prikazuje posledice neslaganja Keša i njegova dva brata i sestre.

- Vidim koliko si ljut i želim da se osećaš bolje - govori Benet dok kleči u visini njegovih očiju.

- Ponekad se osećamo bolje kada dobijamo stvari koje želimo, ali ponekad ne možemo da dobijemo stvari koje želimo. I u redu je biti ljut, ali onda moramo biti u stanju da to pustimo i shvatimo da nećemo dobiti i moramo da pronađemo drugi način da se osetimo bolje.

Uz ove savete, Benet je nekoliko puta istakla i koliko ga voli, ali i podsetila da i on mora da voli sebe. Upravo ove rečenice su ono što svako dete treba da čuje jer igraju ključnu ulogu u odgajanju samopouzdanog i samosvesnog deteta.

A koliko je i nekim starijim generacijama bilo potrebno da čuju ovo, govore u prilog komentari ispod videa.

"Dete u meni je trebalo ovo da čuje", prokomentarisao je jedan korisnik.

"Neverovatan je način na koji razbijamo metode grdnje koji se provlače generacijama. Tako sam ponosna. A ovo je prelepo."

 "Voleo bih da su moji roditelji mogli da me uteše kad sam se osećao loše. Ako se i ti tako osećaš, nisi sam", stoji u drugom komentaru.

"Neki od vas su tako dobri roditelji", rekao je drugi. "Ova nova deca su tako srećna."

Iako nežno roditeljstvo nije novo, definitivno mnogi o njemu još uče. Mnogi u detinjstvu nisu imali istu naklonost koju učimo da pružimo svojoj deci i zato je pojam svesnog roditeljstva danas življi nego ikad, na veliku sreću budućih generacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati