Savremena žena

Direktno.rs

06. 04. 2023. 12:33 5

Apel Jelene Dokić: Krvava od batina posle poraza

Jelena Dokić ponovo je govorila o nasilju u porodici, sa kojim se suočavala tokom karijere. Nekada jedna od najboljih teniserki sveta na Instagramu je podelila fotografije prebijenih nogu, uz još jednu potresnu ispovest.

Progovorila je Dokić javno o problemima sa kojima se suočavala, a u svojoj knjizi "Unbreakable", Jelena je opisala svoje muke sa nasilnim ocem Damirom. Čak je otkrila da je u jednom momentu poželela da sebi oduzme život.

Nekoliko puta se posle toga oglašavala na društvenim mrežama, a sada je podelila novu potresnu priču.

- Natečene, natučene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene više od dve nedelje kasnije i još sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina - počela je ispovest Jelena.

- I dan, danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane ostaje ožiljak, a ovo je moj. Ja sam preživela, ali nije i neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost.

- Zašto ovaj post? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore stvari nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Čak jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da vas razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška, ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Ovo je poruka od nekoga ko je bio napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite im leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć. Govor o nasilju u porodici nije traženje pažnje. Žene i devojke umiru svakog dana zbog ovakvih osuda. A kada se to desi, onda je nažalost kasno. Živimo u društvu u kojem ste stigamtizuje pričanje o nasilju u porodici, a onda žalimo one koji stradaju - napisala je Jelena, pa zaključila:

- Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom sveta, da ovo bude bolje i bezbednije mesto za njih da budu srećne, zdrave i bez nasilja. Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju posebno zbog onih koje ne mogu i nemaju glas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati