Savremena žena

Direktno.rs

24. 01. 2023. 18:09 2

Crnogorka udajom za predsednika Meksika podelila zemlju

Saša Montenegro je jedno od najznačajnijih imena meksičke kinematografije, ali je zbog ljubavi sa predsednikom njen život obeležio veliki skandal.

Zvezda meksičke kinematografije Aleksandra Aćimović Popović (76), poznatija po nadimku Saša Montenegro, je zapravo prelepa dama sa naših prostora, ali se već kao mala sa svojom porodicom preselila u Argentinu. Studirala je novinarstvo i obožava da putuje, a jedan odlazak u Meksiko joj je promenio život iz korena.

Vanvremenska lepota ove Crnogorke i harizma kojom je plenila donele su joj zanimljive poslovne ponude, koje su joj omogućile da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.

Kako se njen neverovatan uspeh razvijao?

Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u čuvenim meksičkim sapunicama. Njeni angažmai su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju "Ljubavni san".

Zatim je zaigrala i na daskama koje život znače, te je bila deo kultnih predstava. Umetničko okruženje je njen raskošan talenat sve više zapažalo, a ona je vremenom postala glumica koja je bila glavna u dramama. Već sredinom sedamdesetih godina prošlog veka energična Jugoslovenka postala je jedna od vodećih dama u meksičkoj kinematografiji.

Kako je sticala sve veću popularnost, za njeno ime se čulo u celom sveti, a to joj je omogućilo i da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznaje i Hosea Lopeza Portilja, predsednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome menja njenu sudbinu.

Buran ljubavni život

Naime, vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim, iako je on već bio u dugogodišnjem braku. Kada je bobmastična vest ođeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmera. Njihova ljubav je doslovno podelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Ubrzo su dobii dvoje dece – ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995 godine i to kada je Karmen, supruga predsednika, preminula. Ta činjenica je izazvali još više gneva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova lepotica više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla je drastičan potez – skroz se povukla iz medija i glume, te se fokusirala samo na brigu o porodici i deci. I ljubav sa Portiljom je doživela krah početko 2000-ih, a razlog zašto su hteli da se razvedu nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usled srčanih problema.

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodelio kao legitimnoj udovici političara. Posle smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u “Kraju tišine”.

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti deci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigde u javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati