Savremena žena

Direktno.rs

30. 04. 2022. 10:31 2

Četiri stvari uspešne žene urade pre devet ujutru

Gašenje poslednjeg alarma, brzo ustajanje iz kreveta, tuširanje i stresni odlazak na posao? Ovo ne mora i ne treba da bude vaša jutarnja rutina. Na svu sreću uz male trikove drugih uspešnih i srećnih dama, vrlo lako možete kreirati dobre navike koje će vam popraviti jutra, te uz koje će vam dan krenuti bez velikog stresa.

Naravno, u današnjem vremenu obaveze nas sustižu za svih strana, dan bez stresa, barem onog malog je skoro pa nemogući. Međutim uvek postoji prostor za bolju organizaciju i pozitivnije navike. U nastavku donosimo pet stvari koje srećnije žene žele urade do devet sati ujutru.

Ne koriste telefon do 9 sati

Pored toga što će vam telefonski pozivi, mejlovi i poruke stvoriti stres odmah ujutru, jutro bez telefona ima i druge beneficije. Ukoliko uzmete telefon na nekoliko minuta to se vrlo lako oduži i na jedan sat, samim tim gubite vreme koje možete uložiti u pozitivnije stvari koje će vam dati energiju.

Uživaju u tišini

Ukoliko ste u mogućnosti, ovo je jedan od najboljih trikova za početak no-stres dana. Ideja je da uživate u tišini, ne dopuštate nepotrebnim informacijama u vašu memoriju, te da osetite mir pre nego krenete s radnim obavezama. To znači bez razgovora na telefon, bez poruka i mejlova, ali i bez razgovora sa ukućanima neko vreme nakon buđenja.

Vizualizacija dana

Ovaj korak vam se može činiti pomalo neefikasan ili šašav ali zaista ima efekta. Naime, svi imamo to-do liste koje su ispunjene raznim obavezama, ali kroz vizualizaciju u mislima pređite svaki od tih koraka i pokušajte zamisliti kako ćete se osećati kada ih ispunite. Na ovaj način ćete dobiti dodatnu motivaciju i inspiraciju.

Tuširanje hladnom vodom

Ovo je jedna od najekstremnijih stvari na listi, ali za mnoge deluje pozitivno. Benefiti hladnog tuša su povećavanje protoka krvi, sagorevanje nezdravih masti te oslobađanje dopamina u organizam. Naravno preporučuje se jutarnje vežbanje, ali uz hladan tuš dobijate sličan efekat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati