Savremena žena

Direktno.rs

29. 04. 2022. 15:48 0

Spremite stopala za sunčane dane: Super recepti

Bliži se leto - vreme sandala, japanki i ostale otkrivajuće obuće. Negu stopala trebalo bi sprovoditi tokom cele godine zbog estetskih, ali i zdravstvenih razloga.

Osim što su leti stopala izložena pogledima, njihova nega je tada od posebne važnosti s obzirom na to da se zbog otvorene obuće koža više suši i sklona je zadebljanjima. Sledi nekoliko saveta za njegu stopala u kućnoj radinosti.

Topla kupka omekšaće kožu te je tako dobro pripremiti za daljnje tretmane. Takođe, delovaće i opuštajuće na umorne noge.

U vodu dodajte morsku so i/ili eterično ulje. Preporučuje se ulje lavande koje ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo, a takođe je i odličan pomagač pri opuštanju.

Noge držite u kupki 10 – 15 minuta.

Sada kada je koža omekšala upotrebite strugalicu za stopala. Njome uklonite zadebljanu kožu s mesta na kojima se pojavila. Nemojte preterivati s pritiskom kako koža ne bi postala još grublja. Povremeno počastite stopala njegujućim pilingom.

Nekoliko predloga:

Smesa od šećera, meda, maslinovog ulja i limuna (ovaj piling možete koristiti za kožu celokupnog tela, a može vam poslužiti i kao maska). Šećer će izvršiti mehanički piling kože, limun hemijski, a ulje i med će pružiti visoku hidrataciju i sjajnu njegu. Za grublji piling dodajte veću količinu šećera.

Kombinacija morske soli i maslinovog ulja – so će grubu kožu učiniti nežnijom, a ulje će joj pružiti potrebnu negu. Možete dodati i par kapi eteričnog ulja lavande, dok se u prethodnoj smesi med bori protiv bakterija i gljivica.

Nakon pilinga, stopala negujte hidratantnom kremom. Nanesite značajnu količinu kreme te obucite čarape i nemojte ih skidati 20-ak minuta.

Redovno ih hidratizujte, odnosno najbolje bi bilo da svake večeri pre spavanja na njih nanosite hidratantnu kremu. Tako ćete održati dobro stanje kože te sprečiti nastanak eventualnih problema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati