Savremena žena

Direktno.rs

12. 04. 2022. 10:56 0

Trikovi za ravan stomak: Bez dijete i intenzivnog treninga

Dok su zdrava ishrana i fizička aktivnost neophodni za gubitak težine, postoji niz drugih trikova koji će vam pomoći da postignete fit izgled. Na izgled predela oko stomaka mogu uticati različiti faktori – od ishrane do hormona, genetike itd. Nažalost, sedeći način života i nedostatak fizičke aktivnosti samo pogoršavaju stanje i podstiču nakupljanje masnih naslaga u predelu stomaka.

Ako želite da imate ravniji stomak i smanjite nadimanje, neka jednostavna prilagođavanja i trikovi u vašim dnevnim rutinama mogu vam doneti pozitivne rezultate.

Isprobajte ove jednostavne trikove koji će pozitivno uticati na vašu figuru i dovesti vas do ravnijeg stomaka.

Idite u krevet rano - Kvalitetan san je važan za vaše zdravlje, ali i za telesnu težinu. Naime, naučno je dokazano da ljudi koji pate od nesanice imaju veći rizik od gojenja jer unose više kalorija tokom dana i češće žude za nezdravom hranom. Nedostatak sna negativno utiče na metabolizam i povećava nivo kortizola – hormona koji stimuliše telo da skladišti masti. Ako želite da stimulišete sagorevanje kalorija i držite nivo kortizola pod kontrolom, pokušajte da spavate najmanje 7-8 sati dnevno.

Ne preskačite obroke -  Ako želite da smršate, preskakanje obroka nije najbolja ideja. Kada preskočite obroke, vaš metabolizam se usporava i masnoće se skladište, posebno u predelu oko stomaka. I nutricionisti se slažu da je najbolje jesti svaka 3 do 4 sata, a istraživanja su potvrdila da je najvažniji obrok u danu doručak, pa ga nemojte preskakati.

Ispravite svoje držanje - Vaše držanje može imati veliki uticaj na vašu figuru. Kada je držanje dobro, trbušni mišići se automatski formiraju. Uostalom, kada se držite pogrbljeno, stomak vam neće biti ravan, a to će negativno uticati i na kičmu, pa obratite pažnju na svoje držanje.

Počnite da pijete više vode - Kad god se govori o sagorevanju kalorija, hidratacija je neizbežna. U proseku, osobi je potrebno oko 8 čaša vode dnevno, pa se pobrinite da ih popijete. Ako intenzivno vežbate ili se mnogo znojite, potrebno je da popijete više vode od tih 8 čaša. Dehidracija podstiče nakupljanje vode u telu, a to izaziva nadimanje.

Uključite zdrave grickalice u svoju ishranu - Ono što jedete za užinu je veoma važno. Kao što je već pomenuto, važno je jesti svakih nekoliko sati, a zdrave užine će vam omogućiti da ostanete siti do glavnog obroka kako ne biste posegnuli za brzom hranom. Najbolji izbor za užinu između obroka su orasi. Orašasti plodovi su bogati hranljivim materijama, posebno zdravim mastima, pa su bolji izbor od pereca ili čipsa. Jedna mala šaka orašastih plodova je idealna porcija za užinu.

Naučite da jedete sporije - Način na koji jedete je takođe izuzetno važan. Ako želite da izbegnete nadimanje i poboljšate rad digestivnog sistema, pokušajte da jedete što je moguće sporije. Svaki zalogaj dobro sažvakajte pre nego što ga progutate. Kada jedete prebrzo, vaše telo mora da uloži dodatni napor da razgradi hranu što može dovesti do probavne smetnje i neprijatnih gasova.

Ne zaboravite na probiotike - Rad digestivnog sistema je veoma važan za vašu figuru, posebno za izgled trbušnog dela. Ako želite da budete u formi, pronađite efikasne načine za poboljšanje varenja. Uvođenje probiotika u ishranu može biti veoma korisno jer sadrže dobre bakterije koje pomažu probavnom sistemu da razgradi hranu, sprečavajući gastrointestinalne probleme koji su često krivci za nadimanje. Najbolji izvori ovih dobrih bakterija su jogurt, kefir, kiseli kupus...

Šetnja - Ako ne želite da vežbate, uključite šetnju u svoju dnevnu rutinu. Fizička aktivnost je neophodna za održavanje dobrog izgleda, ali i dobrog zdravlja uopšte. Pokušajte da hodate što više tokom dana – idite do posla ako nije predaleko, uvek birajte stepenice umesto lifta, ustajte što češće od stola... Sve su to mali trikovi koji nisu direktno vezano za vežbu, ali može napraviti veliku razliku. Ako ne volite klasične vežbe i intenzivne vežbe, joga je savršena aktivnost sa višestrukim blagodetima za zdravlje i izgled trbušnih mišića.

Uključite đumbir u svoju ishranu - Poznata su lekovita svojstva đumbira. Pored toga što je bogat antioksidansima i ima antiinflamatorna svojstva, đumbir je i odličan prirodni diuretik. To znači da stimuliše izbacivanje viška tečnosti iz organizma, i poboljšava varenje. Najlakši način da ga dodate svojoj ishrani je čaj od đumbira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati