Savremena žena

Direktno.rs

30. 03. 2022. 10:59 0

Budimo spremni za novog člana - praćenje trudnoće po nedeljama

Od trenutka kada se ustanovi trudnoća, iz korena se menja pogled na svet svake buduće mame i tate. Ovo je vreme blagostanja i sjaja, kada se najviše voli, mašta i planira i s nestrpljenjem očekuje novo biće. Uporedo, pristupa se i uređenju doma, kako bi prostor bio po merama najmlađeg člana.

DOLAZAK BEBE

Period trudnoće ispunjen je radošću i radoznalošću. Praćenje trudnoće po nedeljama omogućava uvid u razvijanje bebe, a u stručnoj literaturi i informativnim tekstovima budući roditelji dobijaju savete, smernice i preporuke, saznaju pojedinosti koje nisu znali, uče o razvojnom procesu bebe, što izvesno unosi jednu pravu dinamiku u život. Beba raste i menja se, kao i izgled žene, a simptomi se uglavnom isto manifestuju kod većine trudnica. Kako se ceo ovaj proces odigrava vrlo brzo, on uslovljava praćenje trudnoće po nedeljama. U tome se i ogleda sva lepota, jer postupno uviđamo kako se bebi razvijaju organi, kosa, trepavice, osluškujemo kako diše i vidimo kako se pomera, željno iščekujući da je uzmemo u naručje.

PROSTOR PREMA MERI BEBE

Dok pratimo trudnoću po nedeljama, emotivno se pripremamo za novog člana, ali i kupujemo potrebnu opremu, odeću i prve igračke, ali uz to treba pripremiti i životni prostor. Dolaskom novorođenčeta iz korena će se promeniti način života svake porodice, rutine i navike postaće drugačije, prilagođene najnovijem članu. Prostor najpre treba da bude prozračan i udoban, no ponekad nije nužno učiniti velike izmene, jer nekad i sitnim detaljima on može biti oplemenjen i osvežen.

ZA SOBU NAJMLAĐEG NOVE ZAVESE

I pored toga što upotpunjavaju prostor, čineći ga ušuškanijim i protkanim toplinom doma, zavese štite i od jakog sunca i prodora toplote u vrelim danima, odnosno, mogu predstavljaju i svojevrsne zastore. Bilo da su klasične, rolo, zebra, u formi paketo sistema, gušćeg ili prozirnijeg tkanja, od pamuka, lana, svile, od viskoze ili pak pliša, svetlije ili tamnije, jednobojne ili šarene, uvek su dekorativne i nadasve svrsishodne. No, svojim materijalima, nijansama i dezenima treba da budu usklađene i sa namenom prostorije, tako da je za bebinu sobu uvek preporučljivo uzeti prirodne materijale i vesele dečje motive koji će boravak učiniti prijatnijim. Zavese će svakako doprineti i kvalitetu bebinog sna, koji neće biti remećen prodorom svetlosti.

PREKRIVAČI ZA KREVET U SLUŽBI ZDRAVOG SNA

Jedna od novina koju možemo uneti u svoj dom jesu i prekrivači za krevet, bilo oni namenjeni garniturama za dnevno obitavanje, bilo oni koju su za bebu. Prekrivači se takođe izrađuju od mnogobrojnih i prirodnih i sintetičkih materijala, gde ovi prvi ipak imaju preimućstvo. Različitih su tkanja i modela, boja i dezena, i upravo oni mogu predstavljati detalj kojim se može upotpuniti svaki enterijer. prekrivači za krevet novorođenčeta najpre treba da budu meki i udobni, topli, i da mu pruže miran i zdrav san, a najčešće se biraju oni nežnih nijansi i dečjih motiva.
Dakle, ceo prostor može dobiti novo ruho malim izmenama i dodatkom detalja koji svojim bojama i motivima unose živost. Tako da – okrečimo zidove, promenimo zavese, nabavimo nove prekrivače za krevet i jastučiće i stan je spreman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati