Savremena žena

Direktno.rs

18. 03. 2022. 09:10 1

Posle razvoda: Deca nisu prepreka za novu vezu

Mnogi samohrani roditelji nakon razvoda odustaju od ljubavnog života, jer se plaše da bi novi partner mogao da utiče na odnos koji imaju sa decom.

Međutim, postoji način koji će vam pomoći da balansirate izmeđe dve strane i on, svakako, neće uticati na vaše vreme i ljubav koje dajete detetu, tvrde stručnjakinje za veze Alesandra Konti i Kristina (Konti) Pineda.

Oni su ponudili i par saveta kako biste održali skladnu vezu sa detetom, ali i emotivnim partnerom.

1. Izlazite s ljudima koji mogu da budu potencijalni uzor vašoj deci

Uvek savetujem roditeljima da biraju partnera koji će da bude uzor vašoj deci, jer se tako gradi poverenje u budućem odnosu između vas.

2. Ponašajte se onako kako biste hteli da se vaše dete ponaša

Izlasci često izazivaju puno nervoze, uzbuđenog iščekivanja, bolnih pitanja i iskreno želju da zanemarite oprez i potpuno se prepustite. Možda ćete se napokon nakon duže vremena dobro zabaviti s nekim, ali zadržite samopoštovanje, vrednosti, disciplinu i mudrost.

3. Odvojite vreme za sebe

Ako se u potpunosti posvetite brizi o deci, zapostavićete svoje potrebe i potrebe svoje duše. Zato vikendom odvojite vreme za njih, ali i vreme za sebe. Samohrano roditeljstvo uključuje balans i ravnotežu u rasporedu između vaših i potreba deteta.

Izađite ponekad na večeru, deca mogu da ostanu i sa dadiljom. Truite se da malim zadovoljstvima učinite sebe srećnim, jer će i vreme provedeno sa detetom biti kvalitetnije ukoliko je roditelj zadovoljan samim sobom.

Dogovore koje pravite s decom, nemojte da odlažete, jer ćete ih povrediti i izgubićete njihovo poverenje.

4. Nemojte odmah da upoznajete partnera s decom

Čak i nakon što ste definisali odnos, možda bi bilo dobro pričekati još 3 meseca, da budete sigurni da vaš odnos može izdržati test vremena.

Deca se lako vezuju i previše 'novih' partnera roditelja koje upoznaju moglo bi ih dovesti do njihovog razočaranja, piše Your Tango.

5. Ne izlažite dete riziku

Spomenute stručnjakinje napominju da je upoznavanje partnera preko aplikacija za upoznavanje opasno, jer nikad ne znate ko je sa druge strane ekrana. A taj rizik, ne treba ni vama, ali ni detetu.

6. Pričajte o svemu

Pre nego što se prepustite novim avanturama, morate ostaviti prošlost iza sebe i gledati u budućnost. Izlasci s novim partnerima još dok uvek mislite na bivšeg muža mogu lako da vam poremete život, ali i da unose haos i zabunu u živote dece.

Iako su vaša deca centar sveta, potrudite se da na prvom izlasku sa novim partnerom birate druge teme osim vaše dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati