Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 03. 2022. 10:48 4

Žena najbogatijeg moćnika: Domaćica, a najvažniji luksuz

Emine Erdogan je supruga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, najplaćenijeg političara na svetu, a njen stil života izaziva mnogo zanimanja javnosti.

Supruga turskog predsednika Erdogana često javno govori o svom životu s turskim predsednikom Erdoganom.

Emine Erdogan (67) tvrdi da živi skromnim životom, u skladu sa strogim muslimanskim vrednostima. Situacija je malo drugačija, ako je suditi prema brojnim fotografijama života predsednikove supruge.


Ona gotovo opsesivno troši novac, voli skupu odeću, antikvitete i skupe cipele. Zanimljivo je da su se u vreme migrantske krize zatvarali šoping centri kako bi prva dama Turske obavila kupovinu u miru. Turski mediji često osuđuju njenu rastrošnu narav.

Jednom je u Japanu pokazala torbicu vrednu pedesetak hiljada dolara što je otprilike iznos koji 11 osoba može zaraditi u jednoj godini ako su na minimalnoj plati.

Drugi slučaj luksuza koji uživa žena turskog predsednika je njeno trošenje novca na krpice tokom pregovora o zaustavljanju migrantske krize. Dok je kupovala u Briselu po luksuznim prodavnicama, zaustavila je gradski saobraćaj na sat vremena. U Varšavi je pak na sajmu antikviteta za jedno poslepodne potrošila 40.000 evra.

Turske vlasti neumorno pokušavaju da poprave njen ugled pa je u novinama prikazuju kao štedljivu i pedantnu domaćicu. Ona tako čuva kore od jabuka i limuna kako bi od njih napravila sirće, a ne bacaju se ni koštice maslina i urmi. Isti članak izostavio je spomenuti da štedljiva Emine u svojoj palati od 600 miliona evra i 1000 soba najradije pije poseban čaj od 1800 evra po kilogramu. Pijucka ga iz zlatnih šoljica koje koštaju skoro 300 evra.Njen život pre Erdogana

67-godišnja Emine rođena je u delu Istanbula koji se zove Uskudar.

Emine je arapskog porekla i jedina je ćerka u porodici petoro dece. Od umetničke škole Mithat Pasa Aksam odustala je pre mature, a s 15 godina joj je brat Huseijn zabranio da napušta kuću jer to 'ne priliči devojkama njenog uzrasta'.

Erdogana je upoznala na skupu podrške 'Idealističke ženske zadruge' čija je bila članica, a venčali su se u maju 1978. Prijatelji je opisuju kao čvrstu, inteligentnu i duhovitu ženu koja voli da čita, pliva, da vozi i sluša tursku klasičnu muziku, a u javnosti uvek nosi hidžab.

Famozne izjave prve turske dame

Osim svojom ekstravagancijom, Emine izaziva pažnju i izjavama.Izjavila je tako jednom prilikom kako su haremi osmanskih sultana bili škole za članove dinastije i obrazovne institucije koje su žene pripremale za život.

Erdogan je inače jedan od najplaćenijih svetskih političara, a bogatstvo je stekao ulaganjem u deonice i svojim nekretninama. Vlasnik je nekoliko restorana i fudbalskog kluba u Ankari, a ima i svoju - votku. Magazin 'People with money' nedavno ga je stavio na prvo mesto liste najplaćenijih političara procenjujući njegove prihode na 58 miliona dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati