Savremena žena

Direktno.rs

24. 02. 2022. 19:34 6

Doktorka tražila 250 evra za carski: Obešena o čiviluk u bolnici

Žene širom Bosne i Hercegovine odlučno dele priče iz porodilišta. Jedna je posebno skrenula pažnju.

"Nakon šest godina borbe sa sterilitetom konačno smo upeli u našoj nameri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla super i jedva smo čekali da porođaj krene. Odlučili smo da suprug bude sa mnom na porođaju i činilo se da će sve biti savršeno. Nakon prijema i početka kontrakcija ja sam se počela otvarati, ali porođaj nije tekao u očekivanom pravcu", ovako, svoje iskustvo započinje majka koja se porađala u jednom od najvećih porodilišta u BiH.

"Dalje su prolazili sati i sati meni i suprugu se niko nije obraćao, a nakon više ni sami ne znamo koliko vremena došla je doktorica i rekla da će porođaj ipak biti na carski rez. Ja sam bila priključena na drip, konstantno sam imala kontrakcije ali se ništa nije dešavalo, čekali smo ni sami nismo znali šta jer se nama ni meni ni suprugu niko nije obraćao.

Nakon ponovo nekoliko sati došla je doktorica i rekla da ja moram na carski ali da se šef smene, starija doktorica pita sve i da ona neće da me odvede na carski dok joj se ne plati 500 maraka (250 evra)!".

Ova žena svedoči dalje da je sa suprugom odbila da plati carski i njene porođajne muke su nastavljene.

Počela je da se "gubi", pa je suprug otišao da nađe doktorku koja treba da uradi carski.

Našao je lekare okupljene u jednoj prostoriji i pitao ko to neće da obavi zahvat bez para. Kad su mu pokazali odgovornu lekarku on joj umesto koverte radi sledeće.

Doktorku sa mantilom bukvalno "kači" na čiviluk da visi i to je trenutak koji pamti celo porodilište koje je bilo u smeni tog dana.

Tim činom se zaboravilo na koverete i krenulo je spašavanje majke i bebe, do danas su to traume i slučaj koji nije zaboravila nijedna strana. Možemo li zamisliti šta bi se dogodilo da muž nije došao na porođaj?

Celu priču pogledajte u video ispovesti majke koje je hrabro stala pred kamere i svojim primerom pokazala kako se boriti protiv nepravde iako u tom trenutku nije imala nikave šasne da pobedi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati