Savremena žena

Direktno.rs

18. 11. 2021. 10:44 0

Mašnice na grudnjacima imaju svrhu?

Svaka žena zna koliko je važan pravi izbor grudnjaka, a sigurni smo i da su primetile da nevezano za veličinu, model ili boju, svaki ima mašnicu na sredini. Zašto?

Na internet forumima se raspravljalo o mašnama na grudnjacima i jedan istoričar je brzo dao neočekivani odgovor:

- U stara vremena kada su žene nosile korsete, postojao je komad kitove kosti koji se zvao busk. Ubacuje se u prednji deo korseta i vezuje se na mestu mašnom. Danas više nema komada kostiju, ali mašna ostaje.

Ako su u korset stavili komad kitove kosti, nije ni čudo što je mašnu trebalo vezati! U međuvremenu, drugi istoričar spekuliše da su mašne prvi put dodate korsetima početkom 20. veka, kao i čipkane ivice i trake, kako bi im dali lepši izgled.Ljudi na internetu nisu mogli da se slože oko toga da li su mašne na grudnjacima dobra stvar ili ne.

- Da li sam nerazumna ako mislim da odrasloj ženi ne treba mašna između grudi - rekla je jedna korisnica foruma Redit na kraju rasprave. Međutim, druga korisnica se nije složila sa ovom tvrdnjom, pa je napisala: "Ponekad je jednostavno lepo nositi mašnu tamo gde je niko drugi ne vidi."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati