Savremena žena

Direktno.rs

05. 09. 2021. 07:00 0

Ulje, ali odlično u borbi protiv bora: Verovatno ga imate

Zaboravite na skupe kreme i preparate koji ne daju rezultate. Riblje ulje verovatno već imate u svom domu, a osim za oralnu upotrebu, možete ga koristiti i kao saveznika kada je nega kože u pitanju.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi pre spavanja. Dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

Riblje ulje sadrži veliku količinu vitamina A i E, koji ubrzavaju proces regeneracije kože, a takođe je čine glatkom i elastičnom.

Maske od ribljeg ulja

Ova maska odlično izglađuje duboke bore. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmešajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomerno nanesite ovu smesu na kožu lica i držite samo 20-30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedeljno i uskoro ćete u ogledalu videti željeni rezultat.

Ako se borite sa sitnim borama i staračkim pegama, pomešate riblje ulje sa masnom pavlakom i limunovim sokom – dovoljna je samo jedna kašičica. Nanesite smesu na kožu, sačekajte 20-30 minuta, a zatim je uklonite kozmetičkom spatulom. Isperite ostatke maske unapred pripremljenim čajem od kamilice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati