Savremena žena

Direktno.rs

09. 07. 2021. 14:56 0

Saveti za besprekoran letnji make-up

Leto je prepuno prekrasnih avantura, ali razmazana olovka za oči, rastopljeni puder i lepljiv karmin za usne definitivno nisu među njima. Ako vam trebaju saveti za letnji makeup look, tu smo da vam pomognemo:

Započnite s pravom hidratantnom kremom

Način na koji negujete kožu vam može poboljšati izgled šminke koju ćete kasnije naneti. Ujutro birajte hidratantnu kremu bez ulja, te ostavite da se upije dok doručkujete ili raspremate krevet.

Zaštitni faktor

Osim hidratacije kože, želite biti sigurni da je vaša koža pravilno zaštićena od sunca. To znači da svaki dan treba da nanosite kremu za sunčanje, čak i ispod šminke.

Uložite u prajmer

Primer je idealan letnji pomoćnik za znojenje i masnu kožu. Oni pomažu u održavanju šminke na mestu, a neće vam dati onaj dosadni sjaj koji nas tokom leta nervira.

Nanosite manje šminke

Ako želite izbeći probleme sa šminkom na licu, rešenje je jednostavno - nanosite manje šminke. Leto je vreme kada vaša koža treba da diše, a kada je prekrijete slojem pudera, sena, korektora i ostalih proizvoda, vaša koža će patiti. Stoga definitivno izbegavajte nanošenje previše šminke tokom letnjih dana.

Bronzer za sjaj

Bronzer će vam pomoći da naglasite oči i osmeh, a svi izgledaju bolje s toplijim nijansama na licu. Kako bi rezultati bili prirodni i sveži, bronzer nanesite samo na obraze i delove lica gde vas sunce najviše pogađa.

Izbegavajte sjaj

Svi vole sjajnu i lepu kožu, ali ponekad preterivanje sa šljokicama može rezultirati znojnim izgledom. Senke sa školjkicama nanosite na oči ili stavite malo highlightera na vrhove obraza i to bi bilo dovoljno za postizanje besprekornog izgleda.

Saveti za nanošenje senke

Ako ne želite da vam se senka razmaže, izbegavajte nanošenje kreme za oči na kapke. Takođe, senke sa šljokicama možete nanositi prstima umesto četkicom, a dovoljno je da pre toga na oči stavite malo prajmera.

Izbegavajte rumenilo u prahu

Rumenilo vam daje ravnotežu i potpuno može promeniti izgled, ali ako koristite rumenilo u prahu tokom leta, kroz nekoliko sati vaše rumenilo se neće ni primetiti. Stoga birajte rumenilo u gelu ili čak karmin koji možete utapkati na lice prstima.

Eksperimentišite s bojama

Leto je savršeno vreme da dodate boje u vaš ormar i šminku. Osim što ćete postići letnji izgled, živahne boje će vam dati i onaj mladalački izgled i sjaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati