Savremena žena

[ Izvor: Index.hr ]

30. 06. 2021. 10:53 5

Košarkašica očajna: Ne daju joj da vodi bebu na OI

Kanadska košarkaška zvezda Kim Goše podelila je očajničku molbu da joj se omogući da na Olimpijske igre u Tokio povede tromesečnu bebu.

37-godišnjakinja se na Instagramu požalila na stroga pravila prema kojima se sportistima zabranjuje da na Olimpijske igre povedu bilo koga, a to se odnosi čak i na mame koje doje.

Sada Goše kaže da je prisiljena da bira između dojenja svoje ćerke i ostvarenja snova, s tim da ovo drugo znači da će biti odvojena od deteta gotovo mesec dana.

- Sve što sam ikad želela bilo je da predstavljam Kanadu na Olimpijskim igrama, a ove godine smo se kvalifikovali. No, zbog pandemije i strogih pravila sad sam u dilemi. Prisiljena sam da odlučim hoću li biti majka dojilja ili olimpijka. Ne mogu oboje. Tokio je rekao da nema izuzetaka - rekla je ona u videu na Instagramu.

Ovo pravilo smatra pomalo nepravednim zbog broja ljudi koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, kao i zbog činjenice da će doputovati iz različitih zemalja.

- Sportisti i predstavnici medija lete iz celog sveta, biće prisutni japanski navijači, borilišta će biti napola puna. Ali ja istovremeno ne mogu da budem uz ćerku.

Košarkašica se žalila na ovu odluku, ali niko ne može ništa da učini.

- Zato mi treba pomoć interneta. Ako neko zna nekoga, neka vidi možemo li nešto da promenimo. 2021. godina je, učinimo mame koje rade normalnima - zaključila je.

Brojni pratioci su joj dali podršku, te su priznali da ih njena situacija ljuti. A Goše nije jedina koja se nalazi u takvoj situaciji. Atletičarka Alifin Tulijamuk (32) predstavljaće SAD na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ali moraće da ostavi kod kuće petomesečnu ćerku Zoe, koju takođe još uvek doji.

- Ne mogu da zamislim da nije sa mnom, još uvek je dojim. Tražila sam izuzeće - izjavila je ona za Vašington Post.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati