Savremena žena

Direktno.rs

17. 06. 2021. 13:51 1

Pra-pra-pra-baka Meri ima 90 unučadi: Šest živih generacija žena

Majka osmoro dece Meri Maršal (86), koja je rođena četiri godine pre početka Drugog svetskog rata, može se pohvaliti sa čak 90 unučadi. Oni su jedina porodica sa čak šest živih generacija u Velikoj Britaniji.

Meri Maršal (86) je najstarija u porodici, a mala Nile Ferguson ima samo nekoliko nedelja i zajedno su pozirale na fotografiji na kojoj je prikazano šest generacija žena, sve poreklom od Meri.

Sve žene sa ove "generacijske fotografije" su u direktnoj liniji potomstva, a osim novopečene mame Toni-Leigh (17), sve su radile ili još uvek rade kao negovateljice.

Merijina najstarija ćerka Rouz Thorburn (68) ima četvoro dece, uključujući Čirel Borthvick (50) koja ima troje dece. Njena ćerka Keri Dov rođena je 1986. godine i ima četvoro dece, od kojih je jedno njena novopečena majka Toni-Leigh Aitken (17).A 25. maja, kada se rodila devojčica Nila, Meri je postala jedina pra-pra-pra-baka u Škotskoj.

Zbog mnogobrojnosti porodice, baki iz Edinburga je oprošteno što nije u prilici da svakom članu kupi rođendanski i božićni poklon jer bi provela "pola godine u kupovini".

- Da budem iskrena sa vama, ja sam veoma srećna žena. Divno je imati tako veliku porodicu. Uvek te neko čuva. Neverovatno sam srećna - kaže Meri.

Novopečena mama Toni-Leigh, koja je prošlog meseca rodila najnovijeg člana porodice, rekla je da su se mnogi u porodici šalili da će sa ovim članom oboriti neki rekord.- Tada smo započeli istraživanje i ispostavilo se da niko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bi se videla sličnost bebe i pra-pra-prabake, ali kada su se njih dve upoznale, to je bila ljubav na prvi pogled - kaže Toni-Leigh.

- Rođenjem Nile, Meri sada ima 90 unučadi. Imam sedmoro braće i sestara, tako da sam uvek bila deo velike porodice - kaže pra-pra-prabaka Rouz.

- Ali sada je porodica već veoma velika - kaže ona i dodaje da nikada nije čula da u Škotskoj postoji tako velika porodica koja ima čak šest živih generacija, piše britanski "Mirror".

- Kad god se okupimo, uvek je zabavno, glasno i puno smeha - kaže Rouz.

Prema Ginisu, u jednoj porodici bilo je najviše sedam živih generacija, a trenutno ima šest živih generacija žena u porodici Maršal:

Meri Maršal, 86, rođena u junu 1935.

Rouz Thorburn, 68, rođena u oktobru 1952.

Čirel Borthvick, 50, rođena u julu 1970.

Keri Dov, 35, rođena u februaru 1986.

Toni-Leigh Aitken, 17, rođena u oktobru 2003.

Nila Ferguson, rođena maja 2021.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati