Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Zdrava i prava ]

25. 05. 2021. 13:00 0

Jelena pokrenula biznis sa Menhetna: Zdrava hrana pasija

Kao što je alternativna medicina sa svojim granama “postala” integrativna medicina koja se komplementarno sa zvaničnom bavi ljudskim zdravljem u svakom smisli u i obliku, tako je, slično tome Jelena Bajković udružila jogu, nutricionizam, kuvanje, časove meditacije u online velnes hub sa namerom da ljudima ponudi jedinstven koncept da mogu da postignu sklad uma, tela i svoje duše.

U vreme pandemije, projekat "The Well Hive" je nastao kao odgovor na stres i anksioznost, sa željom da puži malo utehe i otkrije načine kako o sebi možete da brinete. Portal, tačnije online hub, ujedinjuje ljude i sve velnes resurse i tehnike, a Jelena i Sara su osnivači koncepta.

- Ovaj velnes projekat je izrastao iz želje da pomognem ljudima. A i imala sam višak vremena koje sam morala da provedem unutra tokom karantina, pa sam ga maksimalno koristila za nešto što sam želela već godinama, a nisam imala vremena za to."Velnes hub, još i online

U razgovoru za portal "Zdrava i prava" Jelena, koja je arhitekta po obrazovanju, kaže da svoju prvu ljubav nije zaboravila, već je samo dodala nešto što je dugo njena životna pasija.

- Ja nisam promenila karijeru, nego sam dodala u svoj život privatan biznis koji je ponikao iz moje dugogodišnje opsesije za zdravom ishranom, jogom i meditacijom i benefitima koje možemo imati. Uvek ću se baviti arhitekturom, na neki način, jer ta ljubav traje već 24 godine i vrlo je ozbiljna. Tokom obrazovanja i kasnije, dosta sam se mučila oko učenja za razne licence da mi savest ne bi dala da to skroz bacim u vodu - objašnjava Jelena koja veruje da je sa hub-om napravila preokret koji joj je nedostajao.

- Nisam sigurna šta kome nedostaje u životu, to je individualno, ali mene zanima holistički pristup našem telu od kretanja i vežbi za dugovečnost i zdravlje, do čišćenja uma sa meditacijom, preko ishrane koja nam podiže energiju i koja nam služi da živimo život na najbolji mogući način. Kada dođe trenutak, želela bih da proširim svoju velnes kompaniju da imamo uticaj i pomažemo ljudima da žive život punog potencijala. Joga je u tome odličan saveznik i sa njom treba početi na tom putu. Ona otkriva sve skrivene delove duše i leči ih - priča naša sagovornica koja nije mogla ni da zamisli 1990. godine kada je došla na svega osam meseci da nauči jezik u Americi šta će joj sve sudbina prirediti.

Neki putevi su se ukrstili pa je ostala, završila arhitekturu na CCA u San Francisko i od 1997. godine radila je za jako velike kompanije na raznim projektima - od luksuznih radnji do službenih zgrada i hotela. Uz studije je zapravo počeo i njen razvoj kroz jogu.

- Tokom studija, 1995. sam u San Francisku gde sam tada živela počeo je moj put kroz jogu. Drugarica me odvela na Bikram jogu i nije to bila ljubav na prvi pogled. Bilo mi je jako muka od vrućine i intenziteta - sat i po u prostoriji od 40 stepeni možda nije bio najbolji način za prvi čas. Dve decenije kasnije sam bila ne nekoj životnoj prekretnici i tada sam završila 200 sati joge za instruktorađ.Put u Australiju

Jelena je u jednom trenutku, želela mirniji život za sebe. Naime, posle obrazovanja u Americi i raznih poslova, 2015. godine Jelena otišla je da živi u Sidnej.

- Imala sam želju da živim mirniji život na plaži, da držim časove joge i da se bavim zdravim životom. Dan nakon što sam tamo stigla usledio je poziv na intervju u najvećoj arhitektonskoj kompaniji u Australiji po preporuci mog prijatelja. Dobila sam papire i dali su mi najveći projekat u firmi da vodim. Nisam mogla da odbijem taj izazov i tako da me arhitektura odvukla u drugi smer. Taj posao mi je omogućio da proputujem po Austaliji, Novom Zealandu, Fidžiju, Baliju, Hong Kongu i po Južnoj Americi. Ali, sada je vreme za mene i nešto sasvim drugačije.

Zašto sam se zaljubila u jogu?

Jelena kaže da joj je joga donela je više prisutnosti i svesnosti, nemam više ankcioznosti oko trivijalnih stvari, više pazi na sebe. Joga je štiti i od povreda zato što radi i hit vežbe koje su intenzivne, a zglobovi pokretniji.

- Svako ima svoj put zar ne? Mislim da mali koraci svaki dan prave ogromnu razliku u kvalitetu nečijeg zivota. Ima raznih benefita koji se primećuju posle nekog vremena. A najvažnije je da dok starimo imamo kvalitetan život u tom procesu - iskrena je Jelena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati