Putovanja

T. D.

03. 02. 2021. 19:58 2

Došli na vikend, sanjaju cicvaru: Ovo mesto u Republici Srpskoj ostavlja bez teksta

Kada vam je svega dosta, kad vam treba pauza od posla, učenja, porodičnih obaveza, napornih ljudi (!), pravi je trenutak za odmor pa makar i za vikend. Poznato je da uz dobro društvo mesto za provod nije važno, ali Teslić u Republici Srpskoj to će opovrgnuti.

Ko bi se nadao da jedan ušuškani gradić na severu centralne Bosne i Hercegovine može ostaviti tako prijatan utisak? Samo onaj ko tamo nikad nije bio...

Izuzetna priroda, tišina, zelenilo, staze za šetnju, domaća hrana... za sve one koji su ljubitelji banjskog turizma, pravi je pogodak. Zdravstveno Turistički centar Banja Vrućica u svojim hotelima visoke kategorije nudi povoljan boravak i wellness pakete, naočito sada pred nadolazeći Dan zaljubljenih, 14. februara.

Za one kojima je luksuz bitan, u hotelu "Kardial" dobićete perfektnu uslugu po pristupačnim cenama, a zaposleni će izaći u susret za svaku želju. Higijenu na bazenima i hotelima ne možete da ne primetite.

Kao ni odlične porcije u restoranima ili niske cene u kafićima u gradu. Dve koka-kole, produženi espreso s mlekom, dve tople čokolade sa šlagom koštaće 800 dinara i to je priznaćete mnogo manje nego što bismo dali u Beogradu ili Zlatiboru. Put od 240 kilometara, iz prestonice kroz Hrvatsku u Republiku Srpsku, preći ćete za tri i po sata sata bez problema, a niska cena goriva godinama opstaje.

Šta Teslić još nudi? 

Nasmejana lica i vredne ljude, i posve odličnu kuhinju. O nadaleko poznatoj teslićkoj cicvari pišu se blogovi, prave se emisije, snima se video u restoranima, ali odmah da vam kažemo - ne pokušavajte sami, trudite se uzalud. Sastojci su svuda uglavnom isti, ali samo je jedna teslićka cicvara. 

Onaj ko je probao u "Hajdučkoj vatri" na visokom Borjanu, sanjaće je dok se ne vrati. I miris borovine, i ukus uštipaka, i melodiju vatrice koja pucketa... Voda s izvora Hajdučke vode je toliko hladna, kažu meštani, da će vam se zubi smrznuti.

Legenda kaže da je naš poznati revolucionar Gavrilo Princip rado dolazio u susedni Pribinić, gde i danas postoji Principovo vrelo s kojeg je on pio vodu i sa svojom ljubljenom, seoskom učiteljicom i umivao se.

Teslić, jedna od najvećih opština u Republici Srpskoj koja se prostire na 846 kvadratnih kilometara, bogatih prirodnim i antropogenim turističkim resursima, uz očuvano prirodno bogatstvo, potpuno je neočekivana destinacija za mini odmor i predstavlja prepoznatljivu turističku destinaciju sa bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom, ovako goste poziva Turistička organizacija Teslića i ne promašuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati