Savremena žena

[ Izvor: Mediji ]

10. 05. 2021. 15:19 3

UF! Dali joj šest doza vakcina protiv korone

Zdravstveni radnik koji je mladoj Italijanki davao cepivo ispraznio je celu flašicu - 6 doza, a kada je shvatio šta je uradio, pozlilo mu je.

Devojci (23) u Italiji greškom je prilikom vakcinacije ubrizgano šest, umesto jedne doze leka “Fajzer”, a posle preventivnog boravka u bolnici puštena je kući, piše list “La Nacione”.

Devojka, koja je vakcinisana u gradu Masa Karara, u regiji Toskana, primetila je "samo uzbunu" među osobljem, a onda joj je rečeno i šta se desilo.

Preventivno je smeštena u bolnicu, gde joj je tokom posmatranja davan takipirin. Devojka je imala glavobolju i nijedan drugi problem, a posle 24 sata otpuštena je iz bolnice.

Muškarcu koji je davao vakcinu ispraznio je celu flašicu leka - 6 doza, a kada je shvatio šta je uradio, kako piše list, pozlilo mu je.Reč je o grešci i retkom slučaju u dosadašnjoj praksi. List podseća da je nešto slično zabeleženo ranije u Nemačkoj, ali je tada data četvorostuka količina leka.

Proizvođač vakcine “Fajzer” je u fazi istraživanja, da bi utvrdili efekte eventualnog predoziranja, koristio samo četiri doze prilikom vakcinacije jedne osobe.

Vakcinaciju u Italiji provodi medicinsko osoblje, uključujući i završene studente medicine koji još nisu zaposleni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati