Savremena žena

Direktno.rs

28. 01. 2021. 06:00 0

Ovo su pokazatelji da imate lošu prijateljicu

Svaka osoba ima svoje mane i prednosti, pa tako i najbliži prijatelji koji nas okružuju. Ipak, dobro je znati da postoji velika razlika između onih lojalnih pojedinaca na koje se možemo osloniti u najtežim trenucima i osoba u čijem društvu i najradosniji dan postaje mučenje. Donosimo vam sedam pokazatelja koji upućuju na to da imate lažnu prijateljicu.

1. Nikad se ne drži dogovora

Kašnjenje je sastavni deo života. Ponekad ono nema nikakve veze s pojedincem, nego je proizvod "viših sila" poput gužve u saobraćaju ili nagle promene rasporeda vožnje sredstava javnog prevoza. Ali, ako u svom životu imate osobu koja večito kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno nervirate zbog tih njenih "simpatičnih" karakteristika, pred sobom imate kvazi-prijatelja koji ne poštuje ni vaše vreme, ni vas kao osobu.

2. Govori samo o sebi

Svi mi imamo potrebu za poveravanjem svojim prijateljima, deljenjem dobrih i loših stvari u životima i povremenim držanjem monologa kad se uhvatimo u koštac s nekim problemom. Znak za uzbunu trebalo bi da se uključi ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja stajališta, i ne mari za vaše mišljenje. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje s "ja"?

3. Flertuje sa osobama koje vam se sviđaju

Svaka je žena imala barem jednu prijateljicu u nekoj fazi života koja se namerno nabacivala muškarcima koji su se njoj sviđali. Taj klasični psihološki poriv za privlačenje pažnje i lečenje niskog samopouzdanja jasan je znak za uzbunu, odnosno pokazatelj da je pravi trenutak za nove prijatelje.

4. Izbegava vas kad je u vezi

Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend zapravo uopšte nisu vaši prijatelji.

5. Ne raduje se vašim uspesima

Kad podelite vest o veridbi, novom poslu ili drugoj uzbudljivoj promeni u životu, očekujete od prijatelja da se raduju vašoj sreći. Ako s druge strane dobijete mlaku reakciju ili prebacivanje teme bez obrazloženja, u društvu ste osobe kojoj nije dovoljno stalo ili je ljubomorna na vaša postignuća.

6. Misli negativno

Svaka osoba je zaslužila da živi srećan i ispunjen život. Ali, ako se družite s osobama kojima je sve "crno", i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima. Takvim osobama niko nije dovoljno dobar. Njima ni jedan kafić ili prodavnica nisu dovoljno zanimljivi, a svaka predložena im je aktivnost dosadna i naporna. Ako prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vreme, možda bi trebalo da se okreneten nekim drugim, pozitivnijim uticajima u životu.

7. Tera vas na loše ponašanje

Ko nije popustio pritisku okoline i povremeno otpustio društvene ''kočnice'' sa svojim prijateljima na nekoj celonoćnoj žurki? Uživanje u povremenim zabavama sastavni je deo odrastanja i života. Ali, ako ste okruženi osobama koje su zainteresovane samo za izlaske, koje vas sprečavaju u obavljanje svakodnevnih dužnosti i mame vas na oblike ponašanja koje su na granici sa zakonom - to je jasan znak da je vaš kvazi-prijatelj zapravo pijavica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati