Savremena žena

Direktno.rs

07. 05. 2020. 09:21 0

Šminkanje spuštenih kapaka: VODIČ i najgledaniji tutorijali

Provodite sate pažljivo se šminkajući, vodeći računa da efektno nanesete ajlajner i uvek budete zadovoljni svojim umećem dok su vam oči zatvorene, ali čim ih otvorite i pogledate se u ogledalo, svi plodovi rada padaju u vodu jer se zbog spušteniih kapaka ništa ne vidi.

Ni izbor boja, završnica senki (da li su mat, sjajne iil šljokičave) a ni to da li imate ajlajner na oku. I zbog ove situacije ste često na ivici da odustanete od šminkanja jer čemu trud kada se ne vidi, zar ne?

Ako ste se pronašli u ovom opisu i pripadate grupi žena koja ne voli da šminka oči zbog spuštenih kapaka, vreme je da vam pokažemo da i vi i te kako možete uspešno se šminkati, samo ako znate tačno kako.

Činjenica je da šminka za spuštene kapke nije jednostavna, i da je potrebno malo truda a pre sve poznavanja prave tehnike kako bi izgledala dobro. Sa druge strane, nije uopšte toliko teško istaći oči na pravi način kako vam se može činiti. 

Iskoristite donji kapak

Možda će vam zvučati malo neobično u početku, ali donji kapak možete na sjajan način iskoristiti kako bi istakli svoje oči. Za početak, nemojte stavljati tamne boje u unutrašnji ugao oka, već koristite što svetlije nijanse kako biste posvetleli taj deo oka. Na spoljašnjem delu donjeg kapka možete slobodno stavljati tamnije nijanse kao i bilo koje boje koje ste koristili i na gornjem kapku, sve dok ih ne stavljate u unutrašnji deo. Tako ćete postići efekat krupnijih očiju, a da pritom možete slobodno koristiti željene boje, bez da učinite da vam oči izgledaju još sitnije nego što to zaista jesu. Na primer, ukoliko ste na gornjem kapku koristili divne nijanse plave boje, dodavanjem te iste plave boje ispod oka možete postići podjednako lep efekat a da pritom ne morate da preterate sa šminkanjem gornjeg kapka.

Takođe, možete slobodno olovku svetlije nijanse naneti na samu unutrašnjost donjeg kapka kako biste dodatno vizuelno povećali oko i kako biste izgledali odmornije. Sve ovo su sitni trikovi koji ipak imaju izuzetno veliki značaj na to kako vaša šminka izgleda.

Mačkasti izgled na dohvat ruke

Kao što već i sami znate ukoliko imate spuštene kapke (u manjoj ili većoj meri), kada su vam oči otvorene, centralni deo kapka se jako malo vidi. Zbog toga ukoliko potrošite vreme i trud da našminkate adekvatno taj deo kapka, praktično ste protraćili dragoceno vreme i šminku, jer se neće na odgovarajući način videti.

Umesto toga, potrudite se više oko spoljašnjeg ugla oka. Blendajte senku ka spoljanjoj strani kako biste vizuelno povećali oko, a ukoliko želite da postignete mačkasti izgled, možete se poslužiti lepljivom trakom ili samo obrisati višak senke kreirajući oštru liniju duž donjeg kapka.

A ako želite da kreirate smokey eyes pomoću tamnijih senki, zapamtite samo da ne stavljate tamne senke previše visoko ispod obrva. Kako biste dodali dubinu i (ponovo) vizuelno povećali površinu kapka, zadržite se na udubljenju iznad samog oka a kako se približavate obrvama, neka boje senki budu što svetlije i neka se prelivaju jedna u drugu. Tako ćete izbeći oštre linije i sama šminka će delovati prirodnije i lepše.

Ajlajner nije neprijatelj

Ajlajner i spušteni kapci su decenijski neprijatelji, te ćete najčešće čuti da je upravo ajlajner vaš najveći protivnik i da ga treba izbegavati po svaku cenu. Možemo slobodno reći da je ajlajner za dame sa spuštenim kapcima isto što i peta za Ahileja - prava slaba tačka.

Razlog tome leži u činjenici da previše ajlajnera čini oči još manjim, a da loš oblik ajlajnera čini da izgledate umorno i starije - no ne smemo ni zaboraviti da preslikavanje na kapku nije retkost takođe. Sigurno se sad već pitate pa zašto je onda uopšte na ovoj listi?

Kao i svim prethodnim slučajevima, ključ uspeha leži u pravom odabiru tehnike nanošenja. Ajlajner može izgleda savršeno na vašim očima, no potrebno je da ga nanesete u tankom sloju i to na samu liniju trepavica. Tako će vaše trepavice delovati gušće, a neće biti potrebe da se brinete o preslikavanju. Najlakši način da kreirate ovakav izgled je da sednete i postavite ogledalo ispod sebe. Tako ćete iscrtati liniju prave debljine i neće biti straha da ste preterali.

Odaberite prave proizvode

Bez obzura na sve tehnike i trikove, izuzetno važno da odaberete prave proizvode - jer bez njih sve pada u vodu.

Za početak, razmislite o kupovini prajmera za senke. Pošto imate spuštene kapke, u prevojima se vrlo lako mogu skupiti senke a ajlajneri preslikavati. Prajmer je tu da vam pomogne da sve stoji na svom mestu.

Zatim, nemojte oklevati da uložite novac u kupovinu vodootpornih ajlajnera i maskara. Opet se vraćamo na činjenicu da se vrlo lako sve može preslikati, a kada imate vodootporne proizvode, već ste u prednosti. Još jedan dobar trik da se osigurate da se vaš ajlajner neće razmrljati je da nakon nanošenja na kapak, utapkate crnu senku (ili braon, u zavisnosti od boje ajlajnera).

Ovaj trik je takođe super i za korišćenje olovaka za oči ili krejona, ukoliko volite i ove proizvode da koristite. Nakon nanošenja, samo utapkajte senku u boji olovke koju ste koristili i neće biti problema.

Kada govorimo o senkama za oči, najsigurnija varijanta je da birate mat senke, jer ćete zahvaljujući njima kreirati dubinu i vizuelno proširiti oko. To naravno ne znači da treba da izbegavate svetlucave senke po svaku cenu, već da samo obratite pažnju na koji način ih koristite kako biste iskoristili njihov potencijal do maksimuma.

Iako u početku može delovati dosta komplikovano praćenje svih trikova i saveta za šminkanje ukoliko imate spuštene kapke, nakon malo vežbe i pronalaženja baš pravog stila, sve će biti lakše. Nemojte se bojati da isprobate sve što vam se učini zanimljivim sa naše liste, a posebno se nemojte plašiti ajlajnera. Ajlajner nije neprijatelj, naprotiv, može vam postati najbolji saveznik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati